Foto: investopedia.com
Vlada Srbije dala je saglasnost Republičkom fondu za penzijsko i invalidsko osiguranje da će od 22. septembra isplatiti novčanu pomoć u iznosu od 5.900 dinara.

Isplata u septembru nije poslednja, penzioneri i svi punoletni građani drugu uplatu od 30 evra treba da očekuju sredinom novembra, a u decembru od po 20 evra.

U januara 2022. godine se očekuje linearni rast pet odsto na svaku penziju, a krajem februara ili početkom marta, naredne godine penzionerima će biti isplaćeno još 20 hiljada dinara. Očekuje se i povećanje plata u javnom sektoru.

Pomoć će biće isplaćena i korisnicima prava na privremenu naknadu − invalidima rada druge i treće kategorije invalidnosti, odnosno preostale radne sposobnosti i invalidnoj deci – korisnicima privremene naknade kod Republičkog fonda PIO.

Novac će biti uplaćen svima koji su ostvarili pravo zaključno sa 13. septembrom ove godine, a korisnicima kojima rešenja o priznavanju prava budu doneta posle tog datuma pomoć će biti isplaćena jednokratno, nakon uspostavljanja isplate prava, navodi se na sajtu PIO fonda.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments