Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Adriana Vilagoš najveći uspeh ostvarila je na nedavno završenom Evropskom prvenstvu u Minhenu, kada je osvojila je srebrnu medalju u disciplini bacanj koplja. Za Adrianu i njenu majku i trenera Đerđi Vilagoš napravljen je prijem u Pokrajinskoj vladi. 

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Adriana je istakla da podrška države i pokrajine mnogo znači i to što prate njene rezultate.

-Na takmičenju je atmosfera bila dobra, tamo sam dobila najveću podršku publike u svojoj karijeri. Bilo mi je uživanje. Prošlo je nedelju dana a i dalje ne može da verujemo. Ovo mi je omiljena medalja. Konkurencija je bila jaka, Cengo i Spotakova, a čast je bila bacati s njom- istakla je Vilagoš.

Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta naglasio je da će se truditi da Adrianu podrže i u pripremama za Olimpijske igre u Parizu 2024. godine.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

-Velika mi je čast što smo danas imali priliku da ugostimo našu veliku mladu šampionku Adrianu Vilagoš. Nama je izuzetno drago što je Pokrajina Vojvodine uspela da iznedri ovakvu sportistkinju. Adriana je bila naša stipendistkinja 2020. i 2021. godine, a ove godine je preuzelo Ministarstvo omladine i sporta. Ovim smo videli da ulaganje u naše sportiste dolazimo do vrhunskih rezultata- istakao je Pokrajinski sekretar za sport i omladinu Dane Basta.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Miki
29/08/2022 14:36

Ovo dete će prebaciti svetski rekord za 10 metara i više… gledao sam emisiju na rtv priča je filmska …mama i ćerka svojim skromnošću, trudom , radom postižu neverovatne rezultate svaka čast…njihova ljubav nema granice tako ni koplje neće imati granicu ….