AJKULA USMRTILA ŽENU BLIZU HURGADE: Egipat zatvorio deo obale, oglasio se i srpski turista koji tamo letuje (VIDEO)

Foto: Printscreen/Youtube

Egipatske vlasti zatvorile su juče deo obale Crvenog mora, nakon što je jedna turistkinja podlegla povredama posle napada ajkule u blizini Hurgade.

Austrijanka (68), kojoj je ajkula otkinula ruku i nogu, preminula je u privatnoj bolnici u Hurgadi, rekao je neimenovani egipatski zvaničnik.

Prema internom dokumentu iz kabineta guvernera pokrajine Crveno more, u koji je AP imao uvid, egipatske vlasti zatvaraju priobalje na tri dana i zabranjuju sve pomorske aktivnosti, uključujući ronjenje, jedrenje na dasci i kajting, kao i prilazak ribarskih brodova.

Na snimku, koji je objavljen na internetu, vidi se napad ajkule relativno blizu obale.

Prikazano je i kako voda oko napadnute žene postaje crvena od krvi dok ljudi na obližnjem pristaništu bacaju opremu za spasavanje ka njoj.

Srpski turista se oglasio iz Hurgade – Otplivao sam malo dalje, žena me dozivala da se vratim, doživeo sam šok

Jedan od srpskih turista koji u ovom trenutku letuju u Hurgadi opisao je atmosferu koja vlada u tom egipatskom letovalištu nakon što je žena preminula od napada ajkule.

Nadležni u Hurgadi su prema njegovim rečima napad ajkule prvo pokušali da sakriju, ali se ubrzo među turistima pročulo šta se dogodilo.

– Ja sam tek jutros čuo. I to na kakav način. Krenuo sam da plivam i otišao malo dalje. U tom trenutku sam čuo neku ženu kako me doziva i pokazuje da se što pre vratim. Moram da priznam da sam se veoma uplašio – priča srpski turista koji nije želeo da mu se otkrije identitet.

Dodaje da mu je žena, kad se vratio do obale, ispričala da je ajkula napala ženu koja je preminula.

– Šok sam doživeo. Nisam ni pomišljao o susretu sa ajkulom. Viđali smo delfine i slikali ih. Ali ajkula… Verujte da sada niko ne ide u vodu dalje od dva metra – kaže ovaj Srbin.

Zbog nesreće plivanje i ronjenje, ali i pecanje u tom području zabranjeni su naredna tri dana počev od petka. U pitanju je deo koji obiluje popularnim rizortovima, a i sam napad dogodio se nedaleko od jednog od njih.

Inače, u Crvenom moru živi preko 40 različitih vrsta ajkula, među kojima su najčešće grebenske, ali i crna i ajkula longmanus.

Kurir.rs/AP

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti