Ako se pitate šta se dešava u centru: Na Trgu slobode se snima indijska serija

Foto: Dnevnik (Jovana Vukašinović)

Snimanje indijske serije “Sivi ratovi” (Gray Wars), u produkciji kompanije “Sphere origins”, počelo je u sredu u Novom Sadu na Trgu slobode, a predviđeno je da bude završeno u četvrtak.

Radnja serije odvija se u vreme indijsko-pakistanskih ratova i to u periodu s kraja prethodnog milenijuma. Za domaću publiku zanimljiv je podatak da špijunski triler “Sivi ratovi” realizuje ista produkcijska kuća koja je radila popularnu seriju”Mala nevesta”, piše Dnevnik.rs.

Producent Alek Conić iz kompanije “Clockwork film production” iz Beograda, koja sarađuje s produkcijskom kućom iz Indije, navodi da se serija realizuje za potrebe indijske mreže “Vut” (Voot), za koju se može reći da je indijski “Netfliks”.

– Već desetak dana snimamo u Srbiji i veoma dobro sarađujemo s ekipom iz Indije. Početak rata sniman je u Požarevcu, a već dva dana smo u Novom Sadu i trenutno radimo akcione sekvence. Biće tu jurnjave, snajperista, kaskadera… Osim indijskih, u seriji je angažovan i domaći glumacIvan Jeftović, kao i više od 200 statista – kaže Conić i napominje da je reditelj veoma talentovan, te da već drugi put, na obostrano zadovoljstvo, rade zajedno

On objašnjava da su snimanja intenzivna, kao i da imaju odličnu saradnju s Vojskom Srbije, te je deo serije, zbog velikog broja scena poletanja aviona, realizovan na batajničkom aerodromu. Osim toga, snimano je i u Požarevcu, te u republičkoj Skupštini, a kao neobičnu lokaciju, Alek Conić izdvaja zatvor Zabela.

Filmska ekipa u Srbiji ima intenzivan plan snimanja od 12 dana, navodi Dnevnik.rs.

Budući da je reč o internacionalnoj špijunskoj aferi, inspirisanoj stvarnim događajima, deo koji se događa u Evropi snima se u Srbiji.

Ovo nije prvi put da filmadžije iz Indije dolaze u Novi Sad. Podsećanja radi, pre dve godine u našem gradu snimana je serija “Ja prihvatam” (“Qubool Hai”) i to na Keju žrtava racije. Novi Sad je tada odabran jer su ga pojedinci, kao turisti, pre toga posetili i uverili se da ima izuzetnu istoriju, lepo je uređen, te su zaključili da je savršen za romantične scene, kao i akcione.

Dnevnik.rs

Tagovi:

Podeli vesti:
1 Komentar
Najstariji
Najnoviji Najviše glasova
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare
Gost
SNS Uzivo
22.09.2022 08:42

Ne pitamo se 🙂

Povezane vesti