Košarka reprezentacija
Foto: starsport/Kurir.rs

Svetislav Pešić je u dramatičnim tonovima pričao o budućnosti srpske košarke.

Selektor Srbije Svetislav Pešić odgovarao je na pitanja o svojoj karijeri i uspesima tokom nje, ali i o aktuelnim dešavanjima i Eurobasketu sa koga je Srbija ispala već u osmini finala. Dotakao se kritika na svoj račun, Miloša Teodosića, ali i pitanja svoje motivacije da dođe na mesto selektora.

“Ja sam došao da vam pomognem, da srpskoj košarci pomognem. Jer ja sam iz Srbije, iz Novog Sada, iz Pirota, ja sam košarku počeo da igram u Srbiji. Meni je trener bio Ranko Žeravica, meni je trener bio Boša Tanjević. Ja imam obavezu, ja sam postao jedan od najboljih trenera, učestvovao sam u razvoju košarke i u drugim zemljama, evo hvalim se malo, ali ne hvalim se nego se ponosim. Ja jesam u Srbiju došao zbog reprezentacije, ja hoću da pomognem i igračima i savezu i Daniloviću kao predsedniku i svima tamo. To je moja misija“, rekao je Pešić.

Upozorio je iskusni stručnjak da ako ne bude podrške za nacionalni tim, ali i za njega kao prvog čoveka struke srpska košarka neće ići u pravcu koji se od nje očekuje!

Ja znam ko sam i zbog čega sam došao. A, i drugi su me doveli na ovo mesto. Probajte to da podržite, ako nećete neće ni biti srpske košarke! Nestaće! Srpska košarka mora da pronađe svoj identitet. Ne samo kada je u pitanju reprezentacija. Već ceo projekat, paket. Mora da se prilagodi vremenu i ne može da se živi od prošlosti u jugoslovenskoj košarci“, rekao je on.

Dotakao se i dubljih problema našeg sistema i istakao da nešto mora da se menja iz korena.

Dajte da vidimo. Da uđemo u sistem i da počnemo u njemu da radimo. Da radimo na dobrobit dece koja vole da igraju košarku, da im obezbedimo adekvatne uslove, a hoće li Pešić biti trener ili neće je – toliko nebitno. Iskoristite tog Pešića dok je još motivisan. Nemojte da me demotivišete. Veoma lako mogu da odem na neko drugo mesto, pa onda izvolite… Ali, imam odgovornost prema našoj košarci, trenerima i igračima”, naglasio je on.

mondo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Vidoje
18/10/2022 10:46

I tako se ova komunjara matora poistoveti sa celom srpskom kosarkom. Sale za tebe bio nobelovac!