Foto: Venta Air

Hranu koja može samo dodatno pogoršati stanje u kojem se nalazite, trebalo bi da izbegavate tokom ovog perioda, a ovo su neke od tih namirnica

Mlečni proizvodi

Mlečni proizvodi mogu da stimulišu proizvodnju sluzi, što pogoršava simptome kao što su začepljen nos i curenje iz nosa. Dakle, dok je takozvana prolećna sezona aktivna, možda bi bilo najbolje izbegavati hranu poput mleka, jogurta, pa čak i sira.

Alkohol

Kada imate alergiju na polen, telo oslobađa histamin kao odbranu od nečega što doživljava kao pretnju. Telo može da proizvodi histamin, ali se može naći i u određenim namirnicama i pićima, uključujući alkohol, što znači da će redovna konzumacija alkohola povećati nivo ove hemikalije u vašem telu i dovesti do svraba kože i začepljenog nosa.

Kafa

Ne bi trebalo da pijete ni kafu, jer kao i alkohol, ona sadrži velike količine histamina, što znači da svaki put kada poželite da popijete kafu možete pogoršati simptome alergije.

Orašasti plodovi

Iako su orašasti plodovi jedna od najzdravijih namirnica koje možete jesti, oni takođe sadrže histamin. Ovo posebno važi za orahe i indijski orah. Zato izbegavajte ovu vrstu hrane i pokušajte da je u ovom periodu zamenite maslinovim uljem kao odličnim izvorom zdravih masti.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments