Foto: screenshot

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević sastao se u Gradskoj kući sa ambasadorkom Narodne Republike Kine u Srbiji Nj. E. Čen Bo. Tom prilikom sagovornici su izrazili zadovoljstvo zbog odličnih odnosa Srbije i Kine i uspešnih projekata koji se zajednički realizuju, od kojih su važni infrastrukturni poduhvati aktuelni upravo u Novom Sadu.

Gradonačelnik Vučević je istakao da je Novi Sad grad koji nastoji da isprati savremene tendencije razvoja urbane sredine koja raste, te da u tom smislu, partnerstvo sa kineskim kompanijama svetskog renomea mnogo znači. Na sastanku je konstatovano da brojni sporazumi o saradnji na nivou dve države, i suštinska međusobna podrška i razumevanje, kada je reč o važnim političkim pitanjima, čine temelj na osnovu kojeg se saradnja konkretizuje i u okviru lokalnih samouprava.

Gradonačelnik Vučević podsetio je na to da je među prvim gradovima pobratimima Novog Sada kineski Čangčun, naglasivši da Novi Sad posebno vrednuje međunarodnu saradnju i nastoji da širi krug gradova prijatelja iz celog sveta. To je, prema njegovim rečima, neophodno kako bi se stvaralo društvo koje neguje vrednosti tolerancije i politike zajedništva, kao i kooperacije za opšte dobro.

Zvaničnici su naglasili da je međusobna podrška po pitanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta, odnosno principijelni, dosledni stav obe zemlje po tom pitanju, stub čeličnog, strateškog prijateljstva Srbije i Kine. Oni su konstatovali da je ceo svet suočen sa velikim izazovima, ali da je jedini put da se oni prevaziđu, politika mira i orijentacija ka onome što ujedinjuje, a ne razdvaja.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments