Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasador Savezne Republike Brazil u Republici Srbiji Nj.E. Žoze Mauro da Fonseka Kosta Kouto održali su sastanak u Gradskoj kući, tokom prve zvanične posete ambasadora Novom Sadu.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ambasador Brazila se zahvalio gradonačelniku Vučeviću na gostoprimstvu, uz želju da se nastavi dobra saradnja, i istakao da Novi Sad vidi kao lokalanu samoupravu koja kontinuirano podstiče promociju multinacionalnosti i zajedništva kroz ulaganje u kulturne projekte i manifestacije, po kojima je i poznat širom sveta.

On je čestitao gradonačelniku na prestižnoj tituli koju ove godine Novi Sad ponosno nosi, a to je Evropska prestonica kulture. Na sastanku su istaknuti tradicionalno dobri diplomatski odnosi Brazila i Srbije koji traju preko osam decenija, a koji se svakako odražavaju i na plodnu saradnju u oblasti kulture. S tim u vezi, gradonačelnik Miloš Vučević je naglasio važnost kulturne razmene, koja je često put i ka budućoj poslovnoj saradnji dve zemlje, te su sagovornici razmatrali eventualne buduće projekte iz tog domena.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Ambasador je obavestio gradonačelnika da će boravak u Novom Sadu iskoristiti i za obilazak Istraživačko-razvojnog instituta za informacione tehnologije biosistema „Biosens”, zbog zainteresovanosti za oblast obnovljivih izvora energije, poput bio-goriva. Zvaničnici su razmenili mišljenja i o potencijalnim zajedničkim aktivnostima, uz zaključak da će se prijateljski odnosi i dobra saradnja Ambasade i Grada sa sigurnošću nastaviti u budućnosti.


nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments