Foto: Screenshot / TikTok / jibriandmiona

Na društvenoj mreži TikTok jedan profil koji vode devojka iz Amerike Miona i njen momak Džibri prepun je različitih video snimaka koji govore o ukusu hrane iz različitih delova sveta, a na red je došla i hrana iz Srbije.

Džibri i Miona su probali sarme, ćevape, ajvar, kajmak i šopsku salatu, a njihova reakcija na našu hranu oduševila je mnoga. Na samom početku videa istakli su kako im se jako dopada što je srpska hrana “čista” za razliku od festfudova u Americi, a onda je na red došlo isporbavanje različitih naših ukusa.

Mioni se posebno dopala sarma, te joj je dala ocenu 12/10 jer je prosto neverovatna, dopala im se kombinacija ukusa kiselog kupusa i mlevenog mesa. Ni ćevapi nisu lošije prošli, pa su dobili ocenu 10/10, a koliko im se dopala šopska salata nisu ni mogli da opišu brojevima, pa su joj samo dali ocenu “neverovatno”.

Za kraj su zaključili da ako neko nije imao prilike da proba srpsku hranu, ili uopšte balkansku, definitivno mora to da uradi:

– Probajte balkansku hranu, nije bitno da li je srpska, makedonska ili šta god, svi oni imaju vrlo sličnu hranu, ali je prosto neverovatno koliko je ukusno.

@jibriandmiona

Are you guys hungry?! Do yourself a favor and try Balkan food!!! You will not regret it! #serbianfood #balkanfood #food

♬ Užicko Kolo – Velimir Živković – Velja

Brojni komentari složili su se sa njima, te se u njima moglo pročitati “Srpska hrana je najbolja”, “Nigde nema hrane kao na Balkanu”, “Kajmak!”, a bilo je i onih koji su im poručili da moraju da probaju burek, karađorđevu, štrudlu i druga naša jela.

(Kurir.rs)

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments