Foto: Ilustracija
Ekipe JKP-a “Vodovod i kanalizacija” danas su u Ulici Kornelija Stankovića izvukle veliku količinu vlaknastog materijala iz kanalizacije, a kako kažu, bitno je napomenuti da je situacija kritična u celom gradu.

Naglašavaju da kanalizaciona mreža ima izuzetan značaj, i apeluju da se u nju ne bacaju predmeti i stvari kojima je mesto u kontejnerima i kantama za đubre.

– Kanalizacija služi isključivo za sanitarne potrebe i svi treba da budemo svesni da nesavesno ponašanje može prouzrokovati zagušenje, izlivanje i ogromnu štetu na kanalizacionom sistemu. Iz tog razloga neophodno je da se odgovorno ponašamo i otpad odlažemo na propisana mesta jer samim tim štitimo kanalizacioni sistem, koji je od vitalnog značaja za normalno funkcionisanje Novog Sada – stoji u saopštenju.

Iz preduzeća navode sledeće stvari nikako ne smeju da završe u wc-šolji, a to su vlažne maramice, kuhinjski ubrus, štapići za uši, ulošci i tamponi, najlon čarape, stari lekovi, masnoća i ulje, flasteri, cigarete, gumene rukavice i zaštitne maske.

Takođe, kažu da u kanalizaciju ne bi trebalo da se odlaže krupan otpad kao što su gume, delovi nameštaja i bele tehnike, delovi automobila ili leševi životinja, a naglašavaju da je ovo samo deo spiska šta sve radnici JKP-a „Vodovod i kanalizacija“ pronalaze u šahtovima i kanalizacionim otvorima. Takvu vrstu otpada treba odlagati na propisana mesta jer mogu ozbiljno da oštete i zaguše pumpe i izazovu kvarove te ozbiljno ugroze funkcionisanje komunalnog sistema.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments