Foto: Privatna arhiva

Sinoć je u Sinagogi nastupio muzički sastav “Kalem”, koji izvodi tradicionalnu muziku balkanskog podneblja. Uz zvuke vojvođanskih, šumadijskih, kosovskih pesama i sevdaha, uživala je novosadska publika koja je napunila Sinagogu. 

Stefan Ilić, violinista i vokal, i Dušan Popović Lipovac, gitara, izašli su na binu akustične Sinagoge i postigli da pesmama poput “Marijo, deli bela kumrijo”, “Ah, što ti je mila kćeri”, “Kafu mi draga ispeci”, kao i autorskom pesmom “Meseče” započnu koncert za obostrano pamćenje.

Na sceni su im se pridružile i Tamara Jokić, prva umetnica iz Srbije koja je izdala album za portugalski Sony Music i između ostalog peva i na španskom, portugalskom, kao i Danijela Veselinović, prva dama srpske trube koja se pridružila sastavu u sevdalinki “Moj dilbere”.

Foto: nsuzivo.rs

Nakon gromoglasnog aplauza i povika “Bravo” i “Želimo još”, Stefan i Dušan vratili su se na bis i koncert završili pesmom “A što ćemo ljubav kriti”.

Grupa “Kalem” je pred novosadski koncert za NS Uživo istakla da se među muzičarima kaže da ako se osvoji novosadska publika ostaje još samo somborska, jer su kulture jake u ovim gradovima. Možemo sa sigurnošću reći da su spremni za Sombor, jer su u Novom Sadu uspeli u svojoj nameri.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments