Foto: nsuzivo.rs/ Pavle Pejić
Baletska škola u Novom Sadu dobila je nagradu “Marina Olenjina” za celokupan doprinos u stvaranju baletskih umetnika, tokom 74 godine postojanja.
Nagradu je dodelilo Udruženje baletskih umetnika Vojvodine, a podržao Sekretarijat za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama.

Gabriela Teglaši Jojkić, predsednica Udruženje baletskih umetnika Vojvodine, ističe da je ovo je deveta po redu nagrada “Marina Olenjina” koja se dodeljuje za vrhunsko profesionalno stvaralaštvo i navodi da rad, trud i stvaralaštvo ne prolaze nezapaženo. Nedavnim useljenjem u novu zgradu, naglašava da Baletska škola to svakako zaslužuje.

Nagrada im predstavlja podstrek za nove uspehe, ali sada u mnogo boljim uslovima. Nova zgrada Baletske škole je zidana upravo za potrebe baletskih umetnika.

-U Baletskoj školi trenutno ima 8 baletskih sala i za naše potrebe i broj naših učenika čak i za predviđen porast broja učenika, u narednom periodu je to adekvatan broj baletskih sala pošto mi imamo 3 smera kao što znate. U srednjoj školi smer za klasičan balet, savremenu igru i narodnu igru i svi ti smerovi imaju veliki broj igračkih predmeta- kaže Sanja Vučurović direktorka Baletske škole.

Prema rečima direktorke Baletske škole, u planu je saradnja sa Muzičkom školom, čiji će učenici svirati na baletskim predstavama i tako, kroz zajedničke nastupe, obogatiti umetničko iskustvo.

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, prilikom obraćanja za medije istakao je da je ceo projekat rađen po koordinaciji muzičke škole Isidor Bajić i sa Baletskom školom. Dodao je da je veoma ponosan na taj projekat, a pre svega jer su profesori i deca zadovoljni.

– U regionu i u Srbiji niko nema takvu školu, to će mi svakako biti jedna od najvažnijih investicija, za vreme vođenja ovog grada – rekao je Vučević.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments