Foto: Facebook/index.hr

Telo Mateja Periša biće ispraćeno danas iz Crkve svetog Ante u Beogradu za Split, gde će biti sahranjen, objavila je Beogradska nadbiskupija.

Telo će biti u crkvi od 15.00 časova, a u 17.00 časova će biti ispraćaj koji će predvoditi beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar, javljaju mediji.

Ambasada Hrvatske u Beogradu će, u saradnji sa porodicama i srpskim institucijama, obaviti sve formalnosti i procedure neophodne da porodica Mateja Perisa preuzme i preveze njegovo telo u Hrvatsku što je pre moguće, rečeno je Hini u ambasadi.

Matejev otac iz Beograda je pozvao portal Slobodnu Dalmaciju i saopštio kako se oseća, i na koji način žele da se oproste od Mateja.

-Čovek koji izgubi nekoga, kao što sam ja izgubio svog Mateja, ima samo jednu nadu, a to je da mu bude što bliže. To će se jednom dogoditi, ja ne znam kada, ali će se dogoditi. Mi moramo nastaviti živeti ovde na zemlji do nekog novog susreta – rekao je Nenad Periš za Slobodnu Dalmaciju.

– Ništa čoveka na ovakvu vest ne može pripremiti. Današnji dan je bio najgori dan u mom životu, a nada je ostala negde kao mehur u vazduhu. Vraćam svoga sina kući, u njegov Split – dodao je Periš.

– Molim javnost da ispoštuje ovu našu želju da se s dostojanstvom, u krugu porodice oprostimo od našeg Mateja. Molim da ljudi i javnost to shvate i unapred im zahvaljujem na razumijevanju. Ja lično ne odbijam nikakvo saosećanje ni od koga, ali samo želim da budem u miru i da se u miru oprostim sa sinom – poručio je.

index.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments