foto: Pixabay
Od 1. januara 2023. godine biće besplatan vrtić za sve mališane u opštini Inđija. Cilj je da se roditeljima olakšaju troškovi boravka dece u Predškolskoj ustanovi, a za te namene potrebno je još skoro 50 miliona dinara u opštinskom budžetu.

Deo troškova boravka dece u Predškolskoj ustanovi “Boško BUha” u Inđiji, koji finansiraju roditelji, najverovatnije od Nove godine ići će na teret opštinskog budžeta.

U ovom trenutku Opština Inđija snosi 80, dok roditelji plaćaju 20 odsto troškova boravka dece u inđijskoj Predškolskoj ustanovi “Boško Buha”.
U Novom Sadu već dve godine besplatan vrtić
Foto: Envato/nsuzivo.rs

Grad Novi Sad i ove godine obezbeđuje sredstva za potpuno besplatan boravak za više od 17.000 dece u vrtićima PU ,,Radosno detinjstvo“, a za ovu namenu planirano je 649.053.037,00 dinara. Lista čekanja je na minimumu i na njoj su deca jaslenog uzrasta, a cilj je da kroz planirane projekte ona bude potpuno ukinuta.

Značajna promena desila se od 1. januara 2020. godine kada, nakon odluke Grada  i gradonačelnika Miloša Vučevića, vrtići postaju besplatni za svu decu. To je bila realizacija pronatalitetne mere države.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments