U toku su prijave za besplatne dermatološke preglede za pacijente koji imaju sumnju na melanom i trajaće do 8. maja, širom Srbije u državnim i privatnim klinikama.

Svi pacijenti koji imaju sumnju na rizične pojave na koži mogu se prijaviti putem sajta Euromelanoma Srbija klikom na lik za kalkulator rizika.

Svi ostali građani, preventivni pregled mogu da zakažu telefonom 0800/222-888, 6. i 7. juna u od 8 do 20 časova.

Svi zakazani, besplatni pregledi biće organizovani 13. juna u celoj Srbiji, najavila je prof. dr Danica Tiodorović, koordinator ovogodišnje Euromelanom kampanje.

-Besplatni pregledi građana organizuju se širom Srbije ponovo posle dve godine odlaganja zbog epidemije Covid 19 . Ali i pored svih poteškoća koje je prouzrokovao Covid, Srbija je tokom prošle godine bila jedina zemlja u Evropi koja je imala aktivnosti u okviru Euromelanom kampanje. Ovogodišnja kampanja Euromelanom Srbija imaće veći obim aktivnosti sa ciljem edukacije stanovništva o pravilnom ponašanju na suncu, značaju samopregleda i rane dijagnostike malignih tumora kože- kaže Tiodorović.

Oragnizatori kampanje Euromelanom Srbija posebnu zahvalnost oduguju Računarskom centru Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, jer su omogućili prijavu građana klikom na kalkulator rizika.

Kampanju Euromelanom Srbija su i ove godine podržali Ministarstvo zdravlja i Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Detelinarac
17/04/2022 11:40

13.juna? Pa danas je april