Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Gradska uprava za zaštitu životne sredine raspisala je Javni konkurs za izbor udruženja koje će realizovati programsku aktivnost pružanja podrške za nabavku bicikla kao ekološki prihvatljivog transporta na teritoriji Grada za tekuću godinu.

Sugrađanima će po treći put biti ponuđene subvencije u iznosu od 10.000 dinara, kako bi se podstakla kupovina bicikala i povećao broj biciklista, a samim tim će doći i do poboljšanja kvaliteta vazduha i smanjenja zagađenja životne sredine.

Iz budžeta grada biće izdvojeno 20 miliona dinara, a dva miliona pripašće udruženju koje će sprovoditi program za troškove realizacije, dok je preostalih 18 miliona dinara namenjeno isključivo za nabavku bicikala, koje bi trebalo da dobije 1.800 Novosađana.

Konkurs je otvoren do 3. februara i pravo da na njemu učestvuju imaju udruženja sa sedištem na teritoriji Grada Novog Sada, koja ostvaruju ciljeve u oblasti zaštitne životne sredine ili promocije biciklizma, a moguća je i zajednička prijava više udruženja koja ispunjavaju ove uslove.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments