Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Na poznatoj novosadskoj grupi “Novosađanke” osvanula je slika i objava da biciklisti u centru grada, treba dodatno da obrate pažnju

Naime, u centru grada policija kontroliše bicikliste. Treba napomenuti da nije samo biciklistima zabranjena vožnja preko 10 km/h već i električnim trotinetima, motorima automobilima

Kako zakon nalaže, u pešačkoj zoni dozvoljeno je kretanje vozila sa posebnom dozvolom, a brzina je ograničena na brzinu kretanja pešaka.

U zoni usporenog saobraćaja put pod jednakim uslovima koriste i vozila i pešaci. Ograničenje brzine je 10 km/h ili brzinom kretanja pešaka.

Foto: Screenshot/ilustracija

Kazne su novčane i iznose od 10.000 dinara. Nije tačno definisano do kada će se kontrola realizovati.

Pešačke zone su Pozorišni trg, Trg slobode, Zmaj Jovina, Kralja Aleksandra, Mite Ružića, Gimnazijska, Laze Telečkog, Katolička porta, delovi Miletićeve, Pašićeve, Dunavske, Modenine, Poštanska, Njegoševa.

nsuzivo.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Građanin Toša
27/04/2023 18:49

Pešačke zone su Pozorišni trg, Trg slobode, Zmaj Jovina, Kralja Aleksandra, Mite Ružića, Gimnazijska, Laze Telečkog, Katolička porta, delovi Miletićeve, Pašićeve, Dunavske, Modenine, Poštanska, Njegoševa.”
Ne, to NISU ulice pešačke zone! Da jesu, ne bi se u njima mogla, u svako doba dana i noći, videti motorna vozila,niti bi im grad izdao preko 1500 dozvola za ulazak!. Ovako, krajnje je vreme da te ulice prestanemo tako da zovemo!