Foto: Pixabay
Međunarodna biciklistička trka Beograd-Banjaluka biće održana u periodu od 13. do 17. aprila. Biciklisti će za pet dana preći ukupno 568 kilometara, a poslednjih 30-ak kilometara voziće ulicama Banjaluke.
Biciklistički karavan će 16. godinu zaredom preći granicu između Srbije i Republike Srpske bez zaustavljanja.

Na konferenciji za novinare, na kojoj je prisustvovao i gradonačelnik Banjaluke, Draško Stanivuković, istakao je da Banjaluka ponosna što će ugostiti učesnike ovog značajnog sportskog događaja.

– Trka ima, pre svega, sportski, međunarodni, kulturni ali i značaj što povezuje naše narode, građane i gradove. Banjaluka će uvek biti partner ovog događaja – rekao je on.

Takođe, kako je istakao trka se održava u najlepše dane, u proleće i u periodu kada Banjaluka obeležava svoj rođendan.

– Uz trku, tokom celog aprila biće održavani značajni događaji, poput Banjalučkog karnevala, u okviru kojeg će doći učesnici iz brojnih zemalja. Trka se generalno uklapa u jednu viziju grada, gde kažemo da ljudi leti idu na more, zimi na planinu, a za proleće da izaberu Banjuluku – poručio je Stanivuković i pozvao sugrađane da 17. aprila dočekaju učesnike trke u Banjaluci, saopšteno je na sajtu Grada.

Ove godine, cilj trke će umesto Trga Krajine biti kod Hrama Hrista Spasitelja, a druga novina, prema rečima direktora trke, Vladimira Kuvalje jeste da će najkvalitetnija trka u regionu prvi put imati pet etapa.

Prva startuje iz Beograda 13. aprila. Grad Beograd ove godine se još jače uključio u trku i nakon Obrenovaca startuje se prema Bijeljini, zatim prema Vlasenici i čitav karavan se onda seli u Doboj, koji je prvi put jedan od gradova domaćina. U najdužoj etapi, učesnici će krenuti iz Doboja do Prijedora, zatim poslednja etapa ide od Dervente preko Srpca, Gradiške, Laktaša i završavamo u Banjaluci, gde se voze krugovi kroz grad – pojasnio je Kuvalja.

Istakao je da je trka održana i za vreme korone, 2020. godine.

– Ekipe dolaze iz 30 zemalja i ponosni smo na to što nam se ekipe vraćaju, ali i dolaze nove – zaključio je on.

ekapija.rs/nsuyivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments