Foto: Blic/Siniša Pašalić/RAS Srbija

– Nadam se samo da će maleni biti dobro – kaže za “Blic” 25-godišnja doktorica koja se pukom srećom zadesila na licu mesta kada je vozač automobila udario dečaka na električnom trotinetu na Limanu u Novom Sadu.

Kako navodi, kretala se ulicom Narodnog fronta kada je videla da je automobil ispred nje stao, a odmah potom i trotinet i ljude koji prilaze.

– Prvo mi je prošlo kroz glavu upravo da je povređeno dete… Pritrčala sam i videla dečaka bez svesti, pulsa, disanja… Nakon nekoliko ciklusa CPR prodisao je. Tu se našao i profesor Ninković, a Hitna je stigla ubrzo takođe – priča doktorica Milica Ilić za “Blic”.

Prema njenim rečima, u čitavoj gužvi nije primetila da li je neka odrasla osoba bila sa dečakom. Ipak, tu je bio i mladić koji je dečaka udario automobilom, a bio je jako uzrujan i zabrinut.

– Jedan automobil je bio između mene i njega, tako da nisam bila direktno iza – objašnjava naša sagovornica.

“Ipak je to moj posao”

Zbog mladosti, mediji su preneli da je u pitanju medicinska sestra, ali Milica Ilić inače je 25-godišnja doktorica koja radi u Domu zdravlja u Irigu, u službi za odrasle sa Hitnom.

Kako kaže, samo želi da maleni bude dobro, a na našu konstataciju da je učinila veliku stvar, odgovara da je to samo njen posao.

Da podsetimo, kako je za “Blic” rekao doktor Zoran Krulj, portparol novosadske Hitne pomoći, njihova ekipa intervenisala je na licu mesta, a poziv je primljen u 13 časova i 57 minuta. Dete staro 12 godina zbrinuto je i u svesnom stanju prevezeno na odeljenje hirurgije dečje bolnice u Novom Sadu.

blic.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Ron Jeremy
06/11/2022 13:53

Čestitam svima koji su pritekli u pomoć i koji su ponogli dečaku. Takođe, ovo bi smo morali doživeti kao poslednje upozorenje gde se prevozna sredstva, koja se pokreću elektromotorima što pre ubace u zakonsku regulativu u vezi učešća u saobraćaju.