Foto: The Hip Chick

Bračni par iz Bad Salkuflena, u zapadnoj Nemačkoj, tvrde da dugo nisu imali miran dan kod kuće, a sve zbog Magde, petla njihovih komšija. Petao navodno počinje da kukuriče svakog dana oko 8 sati ujutro, a ne prestaje do zalaska sunca, odnosno oko 200 puta dnevno kada je vlasnici zaključavaju sa drugom kokoškom.

Nakon godina pokušaja da urazume svoje komšije Magdi, Fridrih i Juta su ih izveli na sud da bi rešili stvar.

-Komšija se ne odriče svog petla i moramo ili da živimo sa tim, ili moramo da pobedimo na sudu- rekao je Fridrih-Vilhelm novinarima.

-Ne možemo da koristimo baštu i ne možemo da otvorimo nijedan prozor. To je nepodnošljivo. Teško je govoriti o mučenju, ali to je tako- dodala je njegova supruga Juta.

Advokat para, Torsten Gieseke, tvrdio je da hiperaktivan petao poput Magde ne pripada mirnom stambenom naselju, dodajući da je još jedan komšija bio primoran da se odseli pre dve godine zbog neprestanog kukurikanja, piše nemački Bild.

Magdino kukurikanje je navodno bilo na oko 80 decibela, što je uporedivo sa užurbanim restoranom ili ulicom sa gustim saobraćajem.

Fridrih i Juta su počeli da snimaju Magdino svakodnevno kukurikanje kao dokaz na sudu i tvrde da je njihov pravni postupak bila jedina opcija koja im je bila dostupna, nakon što nisu uspeli da urazume Magdinog vlasnika.

Majkl D., koji je vlasnik Magde, rekao je novinarima da petao igra važnu ulogu među njegovim jatom pilića, jer održava red među ostalim pticama.

Sudija Okružnog suda u Lemgu uskoro će saslušati slučaj Fridriha i Jute i doneti odluku o Magdinoj sudbini.

Zanimljivo je da ovo nije prvi put u svetu da pijetlovo kukurikanje dospe na sud, prenosi zanimljivostidana. Petao Moris je još 2019. godine dospeo na naslovne strane međunarodnih i francuskih vesti nakon što je njegovo svakodnevno kukurikanje izazvalo bes komšija.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Imao sam pevca
22/08/2022 21:21

Ja samo čekam komšije da se jave, a što imam pevca!