Foto: YouTube/Printscreen

Kada vidite Vuka Jeremića i iza njega Boru Novakovića, uhvaćenog u organizovanju krađe glasova u Skupštini davne 2001. godine (“afera Solun”) znate za kakvu demokratiju i revanšizam se zalažu. Nisam zlopamtilo, samo pamtim zla dela – Dragan Maršićanin

Čelnici Narodne stranke optužili sudije koje su postavili dok su bili na vlasti, kao članovi Demokratske stranke, da vode politički proces protiv Borislava Novakovića. Optužbe su iznete na konferenciji za novinare nakon što je Novaković osuđen na dve godine uslovne kazne jer je pre tri godine u Vrbasu nasrtao na uniformisane policajce na dužnosti. Predsednik Narodne stranke Vuk Jeremić izjavio da je „režim Aleksandra Vučića ispalio hitac upozorenja“ u Narodnu stranku. Jeremić tvrdi da su Borislav Novaković i član odbora iz Vrbasa Mihael Aleksi, koji su nasrtali na policiju nepravedno osuđeni.

– Presuda, međutim, za nas nije ništa osim podsticaja da još više i oštrije nastupamo
svuda gde je neophodno zaštititi građane, kao što se dogodilo i u Vrbasu, gde je
Novaković odgovorio na poziv građana da stane u zaštitu njihovih prava i interesa –
rekao je Jeremić.

Na konferenciji za medije Narodna stranka napala pravosuđe koje su reformisali i sudije koje su postavili dok su bili na vlasti kao članovi DS-a; foto: YouTube/Screenshot

Incident, tokom kog je Novaković imao sukob s policijom desio se septembra 2018. godine. Novaković se protivio opštinskoj odluci da se ukloni bašta kafića, za koju zakup nije plaćan više od 11 meseci i čiji je neformalni suvlasnik bio član Narodne stranke.
Novaković na konferenciji za medije ništa nije rekao o konkretnom slučaju, a njegovo kidisanje na službena lica i dalje je viralno na internetu i svi su mogli da vide kako se ponašao.

STID I BESTIJALNOST
Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu smatra da Novaković u svojoj bestijalnosti ide dotle da se u današnjoj izjavi diči svojim kriminalnim radnjama.
– Naš narod za takve osobe ima izreku : „Čega se pametan stidi, time se budala diči“. Očigledno, ponosan zbog napada na policajca u Vrbasu 2018. godine, najavljuje još žešće kritike aktuelne vlasti u narednom periodu, čega se mi ne bojimo. Naprotiv. Gradski odbor Srpske napredne stranke u Novom Sadu jedva čeka da čuje neku narednu laž izrečenu od strane čoveka koji je i pre pomenute presude i ranije bio osuđivan za mahinacije prilikom gradnje Bulevara Evrope. Podsećamo da je Novaković tada priznao krivicu, kako bi je drugostepeni sud odbacio, jer za isto krivično delo ne može da odgovara dva puta. Razlog zbog čega ga Novosađani zovu „Bora Solunac“ odavno je poznat javnosti. Dakle, reč je o okorelom kriminalcu koji je spreman na sve, kako bi se ponovo domogao vlasti i mogućnosti da nastavi sa pljačkom, tamo gde je sa svojim žutim saborcima stao 2012. godine – istakli su novosadski naprednjaci.

PRITISAK NA SUD
Naprednjaci su poručili Novakoviću da je prošlo vreme „Sablje“, kada je bez ikakvih dokaza pohapšeno na hiljade građana, pa su odštetu posle morali da plaćaju poreski obveznici naše zemlje. SNS: Uticaj na pravosuđe karakterističan je samo za totalitarne sisteme, kakav je bio onaj koji je uspostavio DOS.

Uticaj na pravosuđe karakterističan je samo za totalitarne sisteme, kakav je bio onaj koji je uspostavio DOS; foto: nsuzivo.rs

Predsednik Gradskog odbora DSS i šef odborničke grupe te stranke u Skupštini grada Bojan Radojević kaže za naš portal da institucije treba da rade svoj posao.
– Generalno ne komentarišemo rad drugih opozicionih stranaka i smatramo da institucije treba da rade svoj posao, da treba vratiti ozbiljnu i stručnu lokalnu politiku u politički život u gradu sa interesom Novosađana u fokusu – kaže Radojević. Inače, Novakovićev partijski drug, književnik Siniša Kovačević, je predložio da Bora Novaković, kada dođu na vlast, bude minsitar za lustraciju!!!
– Kada vidite Vuka Jeremića i iza njega Boru Novakovića, uhvaćenog u organizovanju krađe glasova u Skupštini davne 2001. godine (“afera Solun”), znate za kakvu demokratiju i revanšizam se zalažu. Nisam zlopamtilo, samo pamtim zla dela – napisao je na tviteru Dragan Maršićanin, prvi predsednik Skupštine Srbije posle petooktobarskih promena 2000. godine.

Kosta Simić

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments