Foto: BETA SLOBODAN MILJEVIĆ

Ona je istakla da ispada su se svi praktično spremili da idu u Prag kako bi napravili “sačekušu” Vučiću, čuli šta ima da im kaže i da mu onda svako od njih nešto prebaci.

Premijerka Ana Brnabić kaže da je, nakon političke odluke EU na zahtev Hrvatske da se zaustavi dopremanje ruske nafte Srbiji preko Janafa u okviru novog paketa sankcija EU Rusiji, jasno da će jedina tačka današnjeg skupa Evropske političke zajednice u Pragu biti zašto Srbja još nije uvela sankcije Rusiji.

“Ovo je sve promenilo, predsednik Vučić ide tamo i čini mi se da je jedina tačka na dnevnom redu – zašto je Srbija još jedina zemlja na evropskom kontinentu koja nije uvela sankcije Rusiji i kakvo je obrazloženje i jedino pitanje – kada će uvesti te sankcije”, rekla je Brnabićeva.

Brnabić: Hrvatska otvoreno pokazala da je neprijatelj Srbiji

Premijerka je istakla da je odluka Hrvatske da zabrani Srbiji uvoz nafte preko Janafa nema veze sa uvođenjem sankcija Rusiji i ocenila da je to politička odmazda Hrvatske i neprijateljski gest te zemlje prema Srbiji.

Brnabić je za TV Hepi navela da je Srbija samo tražila da odgovaraju ubice dece, starica i da neko odgovara za te zločine posle 27 godina.

tanjug.rs

 

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
SNS Uzivo
07/10/2022 12:59

Neće čale ne boj se 🙂