BRZI RECEPT BEZ MERENJA: Sočni mafini za 15 min

       

Koliko puta vam se desilo da krenete nešto da skuvate ili ispečete ali vas izluđuju mere mililitri, decilitri i grami kao i činjenica da vam u kući možda nedostaju merica i vaga. Ako ste barem jednom odustali od spremanja poslastice iz ovih razloga pred vama je idealan recept jer je za merenje potrebna jedna velika šolja.

Pa da počnemo, ovo su potrebni sastojci poređani po redosledu kako ih ubacujete u veliku posudu u kojoj ćete mutiti mikserom:

  • 1 jaje
  • pola šolje ulja (obično suncokretovo)
  • 2/3 šolje jogurta
  • 1 šolja šećera
  • 2 šolje brašna
  • 2 vanilin šećera
  • 1 prašak za pecivo

(Smesa po gustini treba da podseća na malo gušći jogurt)

Dobijenu masu sipamo u modle, tačnije popunjavamo 2/3 modle sa smesom za mafine jer oni narastu pri pečenju. Od jedne ture dobijate okvirno 24 mafina. Nakon toga u svaki mafin dodajemo željenje dodatke.

Provereno dobre kombinacije su višnje, seckana crna čokolada, breskve, borovnice čak i m&m bombonice budu jako primamljive za klince i dekorativne ukoliko spremate za neku proslavu.

Mafine pečemo na 180 stepeni dok ne porumene. Prednost ovakvih kolača jeste što je osnova ista a vi u svaku modlu nakon ulivanja mase a pre pečejna dodajete sastojke po želji i volji svakog ukućana.

Svi srećni i siti!

Autor: Jovana Filipović

Komentari: