Foto: screenshot

Dvadesetsedmogodišnja Mitrovčanka Aleksandra Dinić boluje od zloćudnog karcinoma, koji nije operabilan. Kako su sve opcije lečenja u Srbiji iscrpljene neophodno je nastaviti lečenje u inostranstvu, gde će se, nakon sprovedenih analiza odrediti terapija za Aleksandru, a nakon toga i izraditi vakcine od njenog tumorskog tkiva. Veliki broj Mitrovčana se uključio u prikupljanju sredstava za Aleksandrino lečenje. Organizovane su različite humanitarne aktivnosti, kao što su fotografisanje i turistička šetnja gradom.

Aleksandra se lekarima obratila nakon sve učestalijih i intezivnijih glavobolja. U maju ove godine na magnetnoj rezonanci otkrivena je velika promena na mozgu, nakon čega je hitno hospitalizovana. U junu je na neurohirurškoj klinici u Beogradu uzet uzorak za patohistološku analizu i otkriveno je da se radi o visokogradnom difuznom gilomu. Za Aleksandru i čitavu njenu porodicu ovo je bio veliki šok.

Veliki broj ljudi se uključio i organizovao niz različitih aktivnosti za pomoć Aleksandri. Jedan od njih je i fotograf Čedomir Nedeljković koji je za nedelju 30. oktobra pripremio humanitarno slikanje u Gradskom parku. Sredstva će biti prosleđenja za Aleksandrino lečenje.

Turistička organizacija Sremske Mitrovice se takođe uključila u humanitarnu akciju i na inicijativu direktora u četvrtak 27. oktobra će organizovati šetnju gradom sa licenciranim vodičem, a sredstva koja opredele Mitrovčani će moći da ubace u humanitarnu kutiju pre početka šetnje.

Svako ko želi da pomogne Aleksandri može poslati SMS poruku sa sadržajem 1360 na broj 3030 ili uplatiti sredstva na žiro račun humanitarne fondacije “Budi human”. Kako je vreme od ključnog značaja porodica i prijatelji mole za pomoć sve ljude koji žele pomognu Aleksandri da pobedi opaku bolest.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments