Foto: Play Crazy Game

Ruzmarin je jedan od najpriznatijih biljnih lekova. Vekovima se koristio u Evropi, Aziji i Americi za lečenje niza bolesti. Danas su medicinska istraživanja podržala mnoge od ovih zdravstvenih tvrdnji.

Konzumiranje čaja od ruzmarina je odličan način za jačanje imunološkog zdravlja: ​​plus je ukusan! Čaj od ruzmarina nudi divan ukus bora i aromatičan miris koji okrepljuje i podmlađuje.

Čaj od ruzmarina je bogat vitaminima, gvožđem i kalcijumom. Ova biljka se obično koristi u kulinarskim jelima i za pravljenje eteričnih ulja. U davna vremena, čaj od ruzmarina se koristio za lečenje svega, od gubitka kose do bolesti probavnog sistema. Danas, istraživanja pokazuju da čaj od ruzmarina može biti koristan za zdravlje kada se kombinuje sa zdravom ishranom i načinom života.

Foto: Love The Garden
Ispijanje ovog čaja može pomoći u poboljšanju procesa varenja koji održavaju vaša creva zdravim i srećnim. Čaj od ruzmarina ima antispazmodična svojstva koja pomažu u smanjenju gasova i nadimanja. Ovaj biljni čaj takođe podržava zdrave crevne bakterije i poboljšava apsorpciju hranljivih materija.
Čaj od ruzmarina je bogat antioksidansima koji pomažu u jačanju ukupnog zdravlja i sprečavaju oštećenja uzrokovana slobodnim radikalima. Slobodni radikali su ćelije koje izazivaju pustoš u telu izazivajući oksidativni stres, koji je oblik rđe u telu. Oksidativni stres je povezan sa ozbiljnim bolestima, uključujući Alchajmerovu bolest, prerano starenje i određene vrste raka.
Ulje ruzmarina se dugo reklamira kao prirodni lek za preranog gubitka kose kao što je alopecija. Pijenje čaja od ruzmarina može ponuditi neke od istih prednosti. Čaj od ruzmarina pomaže u povećanju cirkulacije krvi, što stimuliše folikule dlake i povećava rast kose. Povećana cirkulacija takođe isporučuje vitalne hranljive materije folikulima kose koji pomažu u izgradnji jačih pramenova.
Potražite savet lekara pre upotrebe čaja od ruzmarina ako ste trudni ili dojite. Jedinjenja u čaju od ruzmarina mogu izazvati menstruaciju i povećati rizik od pobačaja i komplikacija. Čaj od ruzmarina takođe može izazvati krvarenje iz materice kada se konzumira u velikim količinama.
nsuzivo.rs
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments