Ako volite da popijete čašu vina u večernjim satima, to bi zapravo moglo pozitivno da utiče na vašu telesnu težinu i pomogne kod skidanja viška kilograma. Studija koje su naučnici sproveli, a u kojoj se kao ključni pokazao resveratrol, kojim obiluje grožđe pa samim tim i crveno vino, vrlo verovatno podstiče mršavljenje.

Foto: Kreni Zdravo!

Resveratrol je antioksidant koji ima antibakterijska i antiinflamatorna svojstva, a ima blagotvoran uticaj na zdravlje očiju. Resveratrol pomaže brže i efikasnije sagorevanje masti i sprečava pojavu masnih ćelija, a ispijanje čaše vina pre spavanja će smanjiti žudnju za grickalicama ili slatkišima. Naučnici ističu da postoje i drugi načini da unesete resveratrol u svoje telo jer ga sadrže i neke druge namirnice, a može se unositi i preko suplemenata.

Crveno i belo vino su direktan izvor resveratrola jer se u procesu proizvodnje vino ne pasterizuje i ne kuva, pa su svi korisni sastojci iz grožđa očuvani. Naučnici ističu da sa vinom ne treba preterivati, jer je i kao svako alkoholno piće.

Namirnice koje obiluju resveratrolom su pistaći, sok od grožđa, crna čokolada, dudinje, kao i kikiriki.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments