31.8 C
Novi Sad
29/06/2022, 11:18
Istaknuto ČEKA SE ISTORIJSKO OBRAĆANJE PUTINA: Izneće ključnu procenu

ČEKA SE ISTORIJSKO OBRAĆANJE PUTINA: Izneće ključnu procenu

Foto: Profimedia
Predsednik Rusije Vladimir Putin lično je uključen u pripremu izveštaja na plenarnoj sednici Sanktpeterburškog međunarodnog ekonomskog foruma (SPIEF), koji će biti posvećen ekonomiji i uzrocima krize, rekao je pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov.

– Teško je preceniti značaj ovog govora. I sam predsednik je lično uključen u pripremu, on je veoma odgovoran za ovo. I naravno, sačekaćemo njegovu procenu onoga što se dešava, njegovu viziju budućnosti. Govorimo o ekonomskim procesima – rekao je on u intervjuu za Prvi kanal.

– Uglavnom će biti reči o ekonomiji, kako ova situacija utiče na ekonomiju, kako će naša privreda živeti suočena sa neprijateljskim manifestacijama Zapada, kako ćemo tražiti i kako smo već našli nove prijatelje u drugim delovima sveta, koji su postali uzroci krize koju sada imamo u različitim sektorima svetske ekonomije – rekao je portparol Kremlja.

Peskov je izrazio uverenje da će, uprkos činjenici da je sada počeo apsolutno nezabeleženi ekonomski rat protiv Rusije, svi sa velikom pažnjom slušati Putinov govor.

– I forum i ovaj govor predsednika, naravno, poklapaju se sa događajima bez presedana u svetskoj diplomatiji, u svetskoj ekonomiji, u svetskoj politici. I to daje još veći značaj rečima koje će predsednik izgovoriti – dodao je portparol.

nportal.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments