Foto: JKP "Gradsko Zelenilo"
Gradsko zelenilo izvelo je prolećne radove na obogaćivanju i hortikulturnom uređivanju Pozorišnog trga u Novom Sadu u okviru kojih su, uz postojeće drveće, na novom trgu posađene nove sadnice japanske ukrasne crvenolisne trešnje, ruža i ukrasnog bilja.

Žardinjere, koje su izgrađene kao sastavni deo novog izgleda Pozorišnog trga, ukrašene su sa više od 50 žbunova lavande, na zelenoj površini pored teretnog ulaza u Srpsko narodno pozorište, u blizini Uspenske crkve, ulepšana je poleglim žbunjem i ružičnjakom sa 80 sadnica ruža vrste „zomerebend“ sa obe strane teretnog prilaza pozorištu.

Foto: JKP “Gradsko Zelenilo”

U Gradskom zelenilu navode da je Pozoršini trg prestižni deo urbane celine centra grada i da njihovi radnici upravo završavaju poslednje finese unapređenja zelenila jednog od najpoznatijih novosadskih gradskih ambijenata.

– Nova zelena površina kod Uspenske crkve činiće novu ambijentalnu kompoziciju sa Pozorišnim trgom. Velika žardinjera i prostor sa fontanom i mestima za sedenje sastoji se od šest manjih zelenih površina. U manjim žardinjerama zasađene su zimzelene žbunaste vrste, niskog rasta, na osnovu zamisli i zahteva Saveta za ozelenjavanje Grada Novog Sada. Smatra se da će odličan vizuelni utisak ostvariti postavljena kombinacija šest stabala ukrasne trešnje, 80 ruža i više od 50 žbunova lavande – kaže Jelena Prica, pomoćnik direktora Gradskog zelenila.

Foto: JKP “Gradsko Zelenilo”

Ona ističe da Gradsko zelenilo doprinosi uređenju centra Novog Sada, i da je obogaćivanje Pozorišni trga samo deo aktivnosti na uređenju centralnog gradskog jezgra.

– Počeli su radovi na rekonstrukciji Dunavskog parka u kom će biti zamenjene sve staze, rekonstruisane postojeće i postavljene nove klupe, zasađeno novo drveće, rekonstruisana rasveta, postavljena ograda i izgrađeno novo dečije igralište. Nakon rekonstrukcije Dunavski park, najastarija parkovska površina u gradu, zasijaće punim sjajem – kaže Prica.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments