Foto: Budget Bytes

Stručnjaci su za portal eatthis.com otkrili koja letnja hrana najviše može da šteti vašoj ishrani, a upravo s njma budite oprezni i pazite da ne preterate.

Krompir salata

Krompir je namirnica koju malo ko ne voli. Nutricionisti ističu da su takve delikatesne salate previše zasićene uljnim prelivima, a to znači da sadrže mnogo kalorija koje unosite organizam. Ako sami pripremate takve salate i ne možete bez njih tokom leta, tada barem pokušajte da kontrolišete namirnice koje stavljate i uključite u nju više zdravih sastojaka poput paradajza, tikvica, krastavaca…

Pečeni burgeri

Leto je najlepše vreme za uživanje u vrhunskim roštiljima. Ali pripazite na svoj izbor, šta jedete i kako. Burgeri s dodatkom brojnih sastojaka, poput kečapa i majoneza, dugoročno ne mogu nikako biti zdravi.

Smoothie

Mnogo voća tokom leta mnogima je iskušenje da sve to pretvore u ukusan smoothie. Ako volite ovu vrstu napitka, preporuka je da ga pripremate kod kuće sa svežim ili smrznutim voćem, mlekom s niskim udelom masnoće.

Foto: healthwithsuzi

Salata od jaja

Jaja su zdrava i jedna od namirnica koju volimo da jedemo tokom cele godine. Međutim, česte salate koje se prave leti sadrže kuvana jaja, velike količine ulja i dodataka poput majoneza, testenine, te mogu dovesti do debljanja zbog kalorija i masnoća koje sadrže.

nsuzivo.rs/ljepotaizdravlje.hr

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments