Zamenik gradonačelnika Novog Sada Milan Đurić otvorio je manifestaciju ”Čvarak fest” koja se ove godine održava u Kaću.

Pozdravljajući prisutne on je izrazio zadovoljstvo što se danas održava Čvarak fest, manifestacije koja već 12 godina promoviše jedan od najpoznatijih gastronomskih proizvoda ovog podneblja.

– Znaju Kaćani, a posebno svi naši dragi gosti koji već godinama zbog „Čvarak festa” dolaze u Kać, da ovo nije samo gastronomski praznik, već da je i način da pokažemo kako negujemo i čuvamo naše tradicionalne proizvode, i pravo majstorstvo naših domaćina. Ja sam lično ponosan na sve njih. Ovom prilikom želim da se zahvalim organizatorima na velikom entuzijazmu i posvećenosti da ova manifestacija svake godine bude sve bolja, nadam se da će ljubitelji dobre i ukusne hrane uživati u ovog vikenda u Kaću, a da će takmičari pružiti svoj maksimum, pošteno odmeriti snage i da će nabolji pobediti – izjavio je Milan Đurić i zahvalio se predstavnicima Mesne zajednice na dobroj saradnji zahvaljujući kojoj su u ovom naselju uspešno realizovane mnoge investicije, napominjući da će Grad nastaviti da osluškuje potrebe stanovnika Kaća i doprinosi njihovom kvalitetnijem životu.

Foto: Grad Novi Sad

Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević, povodom manifestacije “Čvarak fest” na svom instagram profilu izrazio veliko zadovoljsto što se danas nalazi baš u Kaću.

-Naš bačvanski čvarak je za mene bio i ostao kralj dobrog ukusa i delikates bez premca. Mnogo ovih ukusnih braon “bombona” će se danas ispeći i pojesti na Čvarak festu u Kaću, a ja sam oduševljen što sam tu, te što uz dobre ljude i još bolje domaćine čuvamo tradiciju zbog koje je naš čvarak nadaleko čuven! Želim prijatan nedeljni ručak svima, dok je ovde, u Kaću, gastronomsko uživanje u punom jeku! – istakao je Vučević.

”Čvarak fest”, manifestaciju koja ima međunarodni karakter, organizuje lokalno Udruženje građana „Katu”. U topljenju čvaraka takmiči se 36 ekipa, na manifestaciji učestvuju i brojni izlagači koji predstavljaju i prodaju svoje proizvode, a upriličen je i bogat kulturno-umetnički program.

nsuzivo.rs

1 Comment
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srki
08/11/2021 10:39

Nikada lepši i veći festival, ali nigde nisam mogao da kupim čvarke… Paradoks!