foto: Printscreen YouTube

Ana Đurić Kosntrakta otputovala je pre dva dana u Torino, gde će za desetak dana predstaviti Srbiju na ovogodišnjoj Evroviziji.

Kladionice joj za sada predviđaju prolazak u finale i plasiranje na 11. poziciju.

Na Jutjub kanalu pomenutog festivala osvanuo je video sa akustičnom verzijom numere “In corpore sano”, koju je Konstrakta snimila za “akustični banket” u okviru serijala “Evrovizijski haus parti”. Spot je odmah pokrenuo veliki broj komentara, a završio je i u trendingu.

O spotu se ponajviše priča jer se potpuno razlikuje od svih dosadašnjih nastupa za pesmu “In corpore sano”, pa su mnogi pomislili da u Italiji neće videti elemente koje su dosad činili performanse za ovu numeru. Ipak, zvaničnih potvrda u vezi s tim kako će tačno izgledati nastup nema, te publika zasad samo nagađa.

foto: Printscreen YouTube

Tako u ovom videu nema lavora, pranja ruku i peškira, ali ima šarenih odevnih kombinacija, gitara i voća, što podseća na originalan spot za pomenutu numeru. Ono što je najzanimljivije je to da pojedine scene iz ovog video spota za pesmu “In corpore sano” imaju sličnosti sa čuvenom “Tajnom večerom”.

“Ovo je mnogo drugačije”, “Bolji su bili prethodni nastupi”, “Oduševljen sam, idemo do pobede”, neki su od različitih komentara koji se mogu pronaći ispod snimka.

Inače, prema podacima koje je objavio zvaničan nalog Evrovizije na društvenim mrežama, Srbija će se ove godine naći u drugoj polufinalnoj večeri takmičenja, 12. maja u Torinu.

Konstrakta će se takmičiti za prolaz u finale sa Finskom, Izraelom, Azerbejdžanom, Gruzijom, Maltom, San Marinom, Australijom, Kiprom, Irskom, Severnom Makedonijom, Estonijom, Rumunijom, Poljskom, Crnom Gorom, Belgijom, Švedskom i Češkom Republikom.

Tokom prve polufinalne večeri, 10. maja, takmičiće se Albanija, Litvanija, Švajcarska, Slovenija, Hrvatska, Ukrajina, Bugarska, Moldavija, Portugal, Austrija, Grčka, Norveška i Jermenija.

Veliko finale ovogodišnje Evrovizije biće održano u subotu, 14. maja.

Pesma Evrovizije 2022. godine biće 66. po redu izbor za Pesmu Evrovizije. Održaće se u Torinu, zahvaljujući pobedi sastava Måneskin na Pesmi Evrovizije 2021. godine u Roterdamu sa pesmom „Zitti e buoni”.

kurir.rs/nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments