Foto: Eurovisionworld

Evrovizija 2023. godine održaće se u Liverpulu, iako je pobednica ovogodišnjeg takmičenja bila Ukrajina. Ta zemlja ne može da garantuje bezbednost učesnika i posetilaca, pa je odlučeno da se takmičenje ipak održi u Engleskoj. 

Crna Gora, Bugarska i Severna Makedonija, otkazale su već svoje učešće na ovoj manifestaciji, a razlog neodlaska na Eurosong je ekonomska kriza.

-Do ovog trenutka odustale su tri zemlje – Bugarska, Severna Makedonija i Crna Gora. Za ovo takmičenje svakako je dobro da ima što više učesnika, ali verujem da su zemlje koje su odustale dobro razmislile pre nego što su donele konačnu odluku. Srbija će učestvovati naredne godine vodeći računa o racionalizaciji troškovala odlaska i nastupa, kao i prethodnih godina. Napominjem da najveći deo troškova odlazi na kotizaciju, smeštaj i broj izvođača koji u datom trenutku predstavljaju zemlju. Mi smo 12 godina bili izolovani iz EBU, a samim tim i iz ovog takmičenja, tako da je odluka RTS-a da samostalno nećemo odustati od učešća Srbije na Pesmi Evrovizije- istakla je Novu PR RTS-a Duška Vučinić Lučić.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments