DANAS JE PRVI DAN LETA I NAJDUŽI DAN U GODINI Evo kakvo vreme očekuje Novosađane u naredna TRI MESECA

Foto: TONS

Danas, 21. juna, zvanično će početi leto na na severnoj Zemljinoj hemisferi u popodnevnim satima, dok će u isto vreme na južnoj polulopti doći zima.

Pored toga što je prvi dan najtoplijeg godišnjeg doba, danas je i najduži dan u godini. Obdanica će biti najduža, a noć najkraća.

Prema zvaničnim podacima, leto nam počinje danas u 16 sati i 57 minuta, a završava se u subotu, 23. septembra, u 8 časova i 49 minuta izjutra po srednjoevropskom vremenu.

Leto će  trajati 93 dana, 15 sati i 52 minuta i, bar kalendarski, biće najduže godišnje doba.

Vremenska prognoza za prvi dan leta

Danas će biti sunčano i još toplije nego juče. Tokom celog dana će biti sunčano i vrlo toplo uz temperature oko ili malo iznad 31°C. Vetar slab promenljiv. Pritisak iznad normale. Minimalna jutarnja temperatura od 12°C do 20°C, maksimalna od 31°C do 33°C. Uveče suvo i toplo.

Foto: nsuzivo.rs

Vremenska prognoza za naredna 3 meseca u Novom Sadu

Prema Republičkom hidrometeorološkom zavodu Srbije (RHMZ) U većem delu Srbije jun će biti prosečno topao i prosečno vlažan, a u Vojvodini, Zapadnoj, Južnoj i Jugoistočnoj Srbiji prosečno topao i vlažniji. Srednja minimalna temperatura vazduha u junu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost biti viša do 0.5ºC u odnosu na višegodišnji prosek. Srednja maksimalna temperatura vazduha u junu biće u granicama višegodišnjeg proseka, sa vrednostima u proseku nižim za oko 0.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U većem delu Srbije prosečno topao i prosečno vlažan, a u Negotinskoj Krajini topliji i prosečno vlažan jul. Moguća pojava toplotnog talasa. U većem delu Srbije srednja minimalna temperatura vazduha u julu imaće vrednosti u granicama višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.4ºC u odnosu na višegodišnji prosek, a u Negotinskoj Krajini do 0.7ºC viša u odnosu na višegodišnji prosek.

Foto: nsuzivo.rs

Srednja minimalna temperatura vazduha u avgustu imaće vrednosti iznad višegodišnjeg proseka, pri čemu će njena vrednost u proseku biti viša za oko 0.8ºC u odnosu na višegodišnji prosek.

U većem delu Srbije topliji i prosečno vlažan, a u Zapadnoj Srbiji, Šumadiji i Timočkoj Krajini topliji i suvlji septembar. Nastavak kasnog leta se očekuje u prvoj polovini septembra.

nsuzivo.rs

 

Tagovi:

0 Komentara
Inline Feedbacks
Vidi sve komentare

Povezane vesti