Rak dojke čini vodeći uzrok obolevanja i umiranja od malignih bolesti u ženskoj populaciji širom sveta, a oktobar je mesec međunarodne borbe protiv raka dojke. Tim povodom, udruženje „Žena uz ženu” organizuje karavan „Budi hrabra – pregledaj se” kako bi svim zainteresovanim ženama omogućili besplatne ultrazvučne preglede dojki.

Kroz razgovor sa eminentnim doktorima, žene će moći da se dodatno informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke. Kompanija Avon dala je podršku ovom projektu u vidu novčane donacije kako bi pomogla da se karavan organizuje. Prvi grad odakle karavan „Budi hrabra – pregledaj se” kreće je Novi Sad.

Karavan će početi danas, od 12.00 do 18.00 časova, na platou ispred tržnog centra Promenada. Pokretna ordinacija sa ultrazvučnim aparatom i pratećom opremom tokom oktobra biće dostupna u gradovima širom Srbije svim ženama do 45. godine koje žele da obave preventivne preglede dojki i da informišu o značaju prevencije i ranog otkrivanja i lečenja raka dojke.

Mobilna ordinacija za ultrazvučni pregled dojki „Budi hrabra – pregledaj se” će biti postavljena u Novom Sadu do utorka, 04. oktobra 2022. godine.

nsuzivo.rs

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Srem
01/10/2022 12:33

Kada ce se moci pregledati u Sremskim Karlovcima?

Sandra
02/10/2022 10:24

Samo niste obavestili da se treba zakazati i to.u terminu od 11:30 do 12 h ,zene dodju i vrate ih jer su navodno podeljeni brojevi i zene do 40 god a ovde pise 45