turizamusrbiji.rs

Svetski dan turizma se obeležava u celom svetu od 1979. godine. Svetska turistička organizacija je odredila 27. septembar kao Svetski dan turizma. Na taj dan 1970. godine je u Meksiku usvojen statut organizacije.

Osim što putovanja mogu biti obrazovnog karaktera, ljudima pružaju i osećaj zadovoljstva.

Međunarodna organizacija za standardizaciju (ISO) usvojila je na desetine međunarodnih standarda koji pružaju smernice i služe kao važni alati u turističkoj industriji.

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Srbije Tatjana Matić saopštila je povodom Svetskog dana turizma da turizam u Srbiji obara sve rekorde i da je od početka ove godine broj dolazaka veći 48,1 odsto nego u istom periodu 2021.

Ovi standardi utiču na unapređenje turističkih usluga.

turizamusrbiji.rs

Ove godine tema za Međunarodni dan turizma je “Preispitaj turizam”.

“Odlični prirodni uslovi za vinogradarstvo, bogata istorija, kulturna baština i narodno iskustvo, kao i potencijali planinskog i banjskog turizma, pružaju priliku za kreiranje novih i razvoj postojećih turističkih proizvoda. Proširujemo poznate i gradimo nove puteve turizma koji će nas voditi ka još većim uspesima”, rekla je Matić.

Od početka godine Srbiju je posetilo tri miliona turista, od toga 1,3 miliona stranih.

Najtraženije destinacije kod domaćih turista u Srbiji su Sokobanja, Vrnjačka banja, Gornja Trepča, Sijarinska banja, Prolom banja i Lukovska banja.

Širom Srbije se organizuju kuturno-turističke atrakcije. Tim povodom TONS u Novom Sadu organizuje izložbu pristiglih fotografija na foto konkurs. Posetioci će biti u mogućnosti da pogledaju izložbena dela, i za najbolju fotografiju se bira pobednik i nagrada.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments