FOTO: TANJUG/DRAGAN KUJUNDŽIĆ
Predsednik Aleksandar Vučić sazvao je za danas u 10 sati sednicu Saveta za nacionalnu bezbednost, potvrđeno je Tanjugu.

Vučić je sednicu sazvao nakon pisma koje su mu uputili predstavnici Srpske liste.

On će se danas pre sednice sastati sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Srpska lista je, povodom pretnji Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine srpskih građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, zatražila je hitan sastanak sa predsednikom Vučićem.

Foto: rts.rs

“U ime srpskog naroda sa Kosova i Metohije, a u odnosu na najavu Aljbina Kurtija da će 1. novembra početi sa otimanjem imovine naših građana i vozila sa srpskim registarskim oznakama, mi politički predstavnici Srba sa Kosova i Metohije tražimo hitan sastanak sa predsednikom Aleksandrom Vučićem”, navela je u saopstenju Srpska lista.

“Najave nasilnih akcija protiv našeg naroda od strane Aljbina Kurtija, posebno na severu Kosova i Metohije, izazivaju strah i neizvesnost, te je potrebno da se najhitnije sastanemo i dogovorimo kako da se sačuva mir i sigurnost građana, ali i vitalni interesi našeg naroda, jer je svima jasno da naš narod ne pristaje na jednostrane poteze Prištine koji ima za cilj progon svega što je srpsko sa ovih prostora”, kaže se u saopštenju.

Srpska lista naglašava da poslednje izjave Aljbina Kurtija jasno ukazuju da u Prištini ne postoji volja za pronalaženjem rešenja i kompromisa, već isključivo želja za izazivanjem krize i tenzija, posebno na severu Kosova i Metohije.

“Srpski narod na Kosovu i Metohiji veruje svojoj državi Srbiji i predsedniku Aleksandru Vučiću da ćemo zajedno odgovoriti svim izazovima koji su pred nama”, poručila je Srpska lista.

Tanjug

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments