Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

U istočnoj i južnoj Srbiji danas se očekuje velika količina padavina, na istoku lokalno i do 60 mm za 24 časa, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

Tokom dana u većem delu zemlje umereno i potpuno oblačno i sveže, mestimično s kišom i pljuskovima sa grmljavinom.

Vetar slab i umeren, u Vojvodini i kratkotrajno jak, severni i severoistočni. Najniža temperatura od 10 do 15, a najviša od 18 do 22.

U Novom Sadu danas oblačno i sveže, povremeno sa kišom, posle podne i uveče prestanak padavina. Vetar slab i umeren severni i severoistočni. Najniža temperatura 10 stepeni, a najviša oko 19.

AMSS: Oprez zbog kiše i mokrih kolovoza

Na putevima u Srbi kolovozi su mokri, pa se vozačima preporučuje oprezna i sporija vožnja, saopštio je Auto moto savez Srbije (AMSS). Kiša će mestimično usporavati saobraćaj, pre svega na prilazima većim gradovima, dodaje se u saopštenju.

Na putevima u šumskim područjima zbog kiše su mogući odroni i nanosi zemlje na kolovozu što povećava rizik od proklizavanja vozila, upozorio je AMSS. Prema izveštaju AMSS-a jutros od 6.00 na graničnim prelazima nema zadržavanja vozila, osim na teretnim terminalima na Batrovcima i Šidu gde kamioni čekaju na izlaz iz zemlje oko sat, odnosno dva sata.

kurir.rs

 

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments