Foto: KPA Bela Crkva

Na Gradskom jezeru u Beloj Crkvi već 18 godina organizuje se jedinstveni doček Deda Mraza, koji sa okićenom novogodišnjom jelkom izranja iz vode, a potom deli poklone okupljenim mališanima.

Ovu akciju pokrenuli su članovi jednog od najuspešnijih klubova podvodnih sportova u Srbiji KPA „Bela Crkva“, kako bi najpre obradovali svoju decu, a pre šest godina to je postala turistička atrakcija te južnobanatske varošice.

Foto: KPA Bela Crkva

-Sve što je kod nas lepo i dobro, vezano je za belocrkvanska jezera, pa tako i ova manifestacija. Bez obzira na to kakvo je vreme, da li je jako hladno, da li pada sneg ili kiša, naš vodeni Deda Mraz izranja iz vode i usrećuje decu svojom pojavom i podelom paketića. Na taj način simbolično želimo da svima, a naročito najmlađima, dočaramo novogodišnji i božićni duh i da im poželimo sve najbolje u Novoj godini – kaže Novica Jovanović, direktor Turističke organizacije opštine Bela Crkva.

I ova Nova godina u južnom Banatu protiče bez snega, pa roniocima KPA „Bela Crkva“ nije bilo teško da zarone u vodu, čija je temperatura sada bila „samo“ šest stepeni Celzisuja, za razliku od prethodnih godina, kada su ronili i po minus deset.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments