Foto: Guliver Images)
Reprezentativac Srbije u basketu Dejan Majstorović proglašen je za najboljeg na svetu za 2021. godinu u žestokoj konkurenciji FIBA 3×3 rang liste igrača.
Majstorović je ekskluzivno za NS Uživo izneo svoje impresije, stavljajući reprezentaciju i ekipne rezultate ispred individualnih ostvarenja.

– Naravno da sam presrećan! Velike zasluge za to idu i mojim saigračima i trenerima sa kojima sam veoma vredno trenirao od februara. Poslednjih mesec dana smo odigrali sjajno i, što je najbitnije, sada smo najbolja ekipa na svetu. To mi je mnogo bitnije nego individualno priznanje. Nadam se da će i neko od mojih saigrača završiti kao najbolji igrač na svetu jer to zaslužuju. Mislim  da bi to bilo pošteno ali naravno da je najbitnije da mi kao ekipa završimo godinu na prvom mestu – ispričao je Majstorović.

Novi svetski as u basketu se na čelu liste našao nakon izuzetnih rezultata koje je ostvario sa reprezentacijom Srbije – osvajanje bronze na Olimpijskim igrama, odbrana titule evropskog šampiona u Parizu, kao i izvanredne partije koje pruža za svoju novu ekipu Ub.

Kada je reč o daljim planovima, kako kaže, trenutno su u toku pripreme za Masters u Abu Dabiju. Nakon toga sledi Meksiko Masters koji počinje 6. novembra, dok je decembar rezervisan za finalni turnir u Džedi.

Pored Majstorovića, još trojica srpskih basketaša se nalaze među 10 najboljih na svetu: Strahinja Stojačić je na drugoj poziciji, Mihailo Vasić je četvrti, a Marko Branković na osmom mestu.

Sanja Kužet

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments