Demolirane prostorije Srpske napredne stranke
Od početka godine desila su se čak dva napada na stranačke prostorije Srpske napredne stranke. Jedan napad usledio je u noći između 3. i 4. januara u Bloku 61 na Novom Beogradu, dok se drugi dogodio trećeg dana Božića u Adancima u Ulici Branka Ćopića 82.

 

Ovo su dva poslednja u nizu napada na prostorije SNS, ali ne i jedine koje su se desile poslednjih meseci, a na meti su najčešće bile prostorije u Novom Sadu i Vojvodini.

Krajem septembra Nikola Novaković, sin bivšeg gradonačelnika Novog Sada Borislava Novakovića, a sadašnjeg prvog čoveka Narodne stranke, u alkoholisanom stanju bezumno divljao Srpskom atinom i vandalski uništavao prostorije Srpske napredne stranke na Bulevaru oslobođenja 34.

Potom su početkom novembra užasne zabeležene su Ulici Ilije Birčanina, takođe u Novom Sadu, a počinioci Srđan Đurić i Mladen Cvetić priznali su vandalsko delo. Pod studentskom maskom, a zapravo pod nečijom političkom palicom i sa dugom istorijom političkog aktivizma, ovi pripadnici radikalnih levičarskih organizacija koji podržavaju bivše režimske tajkunske stranke, pokušali su da se predstave kao dva moderne robinhudovske figure, ali su njihove objave na društvenim mrežama pokazale za koga i za čiji interes rade.

Samo nedelju dana nakon što su demolirane prostorije Srpske napredne stranke u Novom Sadu, opozicija je organizovala napad na prostorije ove stranke u Zmajevu.

Učestali napadi na stranačke prostorije SNS govore o nervozi opšozicije koja je nemoćna i koja je svesna da nema podršku naroda. Oni bes iskaljavaju rušenjem i uništavanjem stranačkih prostorija, te time samo podsećaju građane kako su rušili i uništavali državu dok su bili na njenom čelu. Iako su im puna usta “demokratije” na ovaj način opozicija pokazuje da demokratija za njih znači uništavanje i urušavanje.

Politički analitičar Predrag Rajić saglasan je sa time da ovakve izlive mržnje koji su pre svega usmereni na predsednika Srbije Aleksandra Vučića treba najoštrije osuditi, te da učestalo uništavanja prostorije govori o činjenici da opozicija želi da uruši svaki uspostavljeni demokratski poredak.

– Deo opozicije se ponaša nedržavotvorno sejući političku mržnju i kroz svoje oligarharne medije stvaraju atmosferu linča koju vežu za patološku mržnju prema predsedniku Vučiću, njegovu porodicu u Srpsku naprednu stranku. Ovakav izliv vandalizma zaslužuje najoštriju osudu i definitivno moraju biti najstrože sankcionisani od strane nadležnih državnih organa. Ovo je već postala učestala praksa koja ima za cilj rušanja demokratskog poretka i rušenja države – kaže Rajić.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments