Foto: Simply Business

Nepoznati počinioci su tokom noći obili fiskulturnu salu u Osnovne škole “Toza Marković” u naselju Detelinara i zapalili deo svlačionice, dok su iz druge ukrali vrednu opremu.

Povodom ovog događaja na društvenim mrežama se oglasio klub američkog fudbala Wild Dogs koji koristi ovu salu za svoje treninge. Oni su napisali kako su dobili “Božićni poklon” u vidu krađe vredne opreme.

– Upravo smo dobili božićni poklon Naime, neko je provalio u svlačionice u školi Toza Marković. Jednu od svlačionica koristimo i mi i u njoj nam stoj oprema. Ukradene su nam lopte, dresovi, kopačke, čak i čunjevi. Mi smo, može se reći prošli dobro, jer kod nas nisu palili ništa, u susednoj svlačionici jesu. Počiniocima želimo da poručimo da su bruka i sramota za naš grad. Stvari koje ste ukrali nek su vam proste, ne želimo nikome zlo nikada, ali želimo da znate da ste nam ovim ozbiljino ugrozili trenažni proces. Lopte za američki fudbal je u Srbiji teško nabavitii skupe su, a bez niih ne možemo da treniramo.

– Takođe želimo da vam poručimo da mi postojimo baš zbog takvih kao što ste vi, da pružimo mladima alternativu, omogućimo im da se bave sportom, nauče šta znači sportski način života, šta znači biti deo tima, šta je fer plej. Srećan vam Božić želimo i nadamo se da će vas život ipak izvesti na pravi put – piše u saopštenju ovog kluba.

Slučaj je prijavljen policiji i radi se na rasvetljavanju svih činjenica.

Škola, inače, poseduje i video nadzor koji bi trebalo da pomogne policijinu identifikaciji počinilaca.

telegraf

2 Comments
najstariji
najnoviji najviše glasova
Inline Feedbacks
View all comments
Detelinara
10/01/2023 09:50

Svaku vece imate u ulici Stevana Divnina Babe, u neposrednoj blizini skole, tinejdzere (i slicna godista) odrasla uz program Pinka i Hepi TV-a, koja se tu okupljaju da piju, koriste odredjene supstance i sl.
I dodatno uznemiravaju okolne zgrade i stanare svaku vece od preterane konzumacije gore navedenih stvari i galamom, a o petardama u zadnji mesec dana da ne pricamo.

Milica
13/01/2023 06:54

Dobro, to samo znači da danas gomila ljudi koja ima decu ne ume da ih vaspita na pravi način, nego su prepuštena idiotskom programu na tv-u….otuda i ovo divljačko ponašanje i vandalizam. Možda da vide kod kuće drugačiji model ponašanja, možda bi i bili drugačiji, vaspitani i normalni.