Foto: Agassiz Harrison Observer

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek kazao je da će lokalne samouprave plaćati stan lekarima opšte prakse i njihovim porodicama, koji se zaposle u seoskim ambulantama.

– Besplatno davanje stanova na korišćenje mladim lekarima opšte prakse i njihovim porodicama kako bi ih privukli da rade u seoskim ambulantama značajna je stvar koju treba da urade lokalne samouprave kako bismo oživeli seoske ambulante i pomogli tom stanovništvu – naveo je Đerlek za današnje izdanje lista Kurir.
On je rekao da država mnogo radi ali i da lokalne samouprave treba da daju svoj doprinos kako bi se oživele zdravstvene stanice u mesnim zajednicama.
– Predsednik opštine Mali Zvornik obećao je da će ta lokalna samouprava plaćati stanarinu lekarima koji dođu da rade u mesnoj zajednici – rekao je državni sekretar u Ministarstvu zdravlja.
Dodao je da opština Mali Zvornik ima šest zdravstvenih stanica koje su odlično opremljene, ali nedostaje im kadar.
Prema njegovim rečima, u ministarstvu prave “ozbiljnu analizu” lista čekanja.
– Moramo rešiti problem liste čekanja, iako znamo da to nije lako. Razmatramo nekoliko modela i siguran sam da ćemo uspeti jer te liste direktno utiču na ukupno javno zdravlje stanovništva, koje želimo non-stop da poboljšavamo – kazao je Đerlek.
Beta
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments