Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal, na teritoriji Bačke Palanke, Rume i Pećinaca, uhapsili su 10 pripadnika organizovane kriminalne grupe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo nedozvolјen prelaz državne granice i krijumčarenje lјudi.

Uhapšeni su N. J. (2000), S. R. (1990), S. D. (1984), M. G. (1983), J. N. (2004), kao i V. Đ. (1995), V. J. (1994), D. Č. (1995), Z. S. (2003) i O. Đ. (1996).

Krivičnom prijavom za isto krivično delo biće obuhvaćeni i S. N. (1998), za koga se sumnja da je organizator ove grupe, i P. M. (2000), koji su odranije u pritvoru.

Sumnja se da su pripadnici organizovane kriminalne grupe koju je predvodio S. N, od sredine septembra do sredine oktobra 2022. godine, uz novčanu naknadu, najmanje 400 iregularnih migranata ilegalno prevezli iz Bugarske u Srbiju, a potom u Beograd, u cilјu njihovog dalјeg ilegalnog transporta ka zemlјama Evropske unije.

Oni su, kako se sumnja, novac stečen izvršenjem krivičnog dela međusobno delili u zavisnosti od zadatka koji su imali.

Prilikom pretresa stanova osumnjičenih policija je pronašla 3.400 evra, tri automobila, kao i više mobilnih telefona i SIM kartica.

Takođe, u okviru iste akcije, uhapšena je i S. I. (1983) u čijem stanu su na teritoriji Pećinaca pronađena tri pištolјa. Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo nedozvolјena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će, uz krivičnu prijavu, biti privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Rumi.

Desetoro uhapšenih će, uz krivičnu prijavu, biti privedeno Tužilaštvu za organizovani kriminal.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments