U dve odvojene saobraćajne nesreće koje su se desile u Novom Sadu, jedan muškarac je poginuo na licu mesta, dok je četvoro povređeno i oni su transportovani u bolncu.

U noći između srede i četvrtka oko dva i po sata posle ponoći, dogodilas se teška saobraćajna nesreće u Bulevaru Jovana Dučića kod broja 33 u Novom Sadu, u kojoj je na licu mesta nastradao  tridesetpetogodišnji muškarac. U toj nesreći teško je povređena petnaestogodišnja devojčica.

Kako je za “Novosti” rekao dr Zoran Krulj, portparol Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, na licu mesta intervenisale su dve medicinske ekipe, a poziv su primili u 2 sata i 28 minuta. Povređena maloletnica je sa politraumatskim povrdama posle inicijalnog zbrinjavanja prevezena u Dečju bolnicu.

Prema dosadašnjim saznanjima, nesreća se dogodila kada je automobil  “bmw” iz još neutvrđenih razloga izleteo sa puta i udario u drvo.  Kola su se gotovo prepolovila, a na mestu nesreće intervenisali su i vatrogasci, a policija je obavila uviđaj.

Prema rečima dr Andree Đuretić, portparola Instituta za zdravstvenu zaštitu dece i omladine, petnaestogodišnjakinja je zadobila višestruke politraumatske povrede unutrašnjih organa  i nalazi se na Odeljenju intenzivne nege dečje hirugije. Povređena je u svesnom stanju i i  toku je dijagnostika.

Četiri sata kasnije, odnosno u 6.16 na autoputu  Beograd – Novgi Sad, kod “Lesnine”  u saobraćajnoj nesreći su povređene tri osobe, kada je iz još nepoznatih razloga, automobil sleteo s puta i udario u saobraćajni znak.

U ovoj nesreći, prema rečima dr Zorana Krulja, portparola novosadskog Zavoda za hitnu medicinsku pomoć, povređeni su muškarac star 20 godina i dve žnske osobe starosti 38 i 41 godinu. Svo troje su posle inicijalnog zbrinjavanja na licu mesta transportovanui u Urgentni centar.

Novosti.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments