Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić
Nakon uspešno sprovedenog Javnog poziva, ove godine je 1802 građanina ostvarilo je pravo na novčanu podršku u iznosu od 10 hiljada dinara za nabavku novog bicikla.

Tom prilikom, na Novosadskom sajmu, održana je konferencija za medije i potpisivani su ugovori između udruženja „Društvo za promociju prirode Srbije” koje je sprovodilo programsku aktivnost i građana koji su u okviru Javnog poziva za podršku nabavke bicikla u 2022. godini ostvarili pravo na novčanu podršku u iznosu od 10.000 dinara.

Članica Gradskog veća za imovinu i imovinsko-pravne poslove, zaštitu životne sredine, održivi razvoj i energetsku efikasnost Mira Radenović prisustvovala je konferenciji istakavši značaj ovih subvencija kako za građane, tako i za grad Novi Sad.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Grad Novi Sad je prvi u Srbiji izdvojio sredstva u iznosu od 18 miliona dinara za pružanje podrške građanima za nabavku novog bicikla. Ova aktivnost je u velikoj meri doprinela da se broj biciklista na ulicama Novog Sada poveća sa tendencijom da bicikli u narednim godinama u velikoj meri zamene korišćenje automobila. Grad je u 2021. godini postao bogatiji za 1604 bicikla – istakla je Radenović i dodala da je zainteresovanost građana i ove godine bila izuzetno velika, a prijavni formular je popunilo 8125 građana.

Akcija se nastavlja i u 2022. godini za šta je Grad izdvojio dodatnih 20 miliona dinara.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Plan je da se ova aktivnost nastavi i u narednim godinama izdvajanjem dodatnih sredstava, jer povećanjem broja biciklista na ulicama grada, uz ostale mere za pobošanje sveukupnog kvaliteta životne sredine, zajednički možemo doprineti vođenju zdravijeg načina života, smanjenju negativnog uticaja saobraćaja i poboljšanju kvaliteta vazduha – naglasila je članica Gradskog veća.

Krajnji rok kada građani mogu da kupe bicikl i donesu potrebnu dokumentaciju je 5. april do 18 časova.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

Vizija Grada je da se građanima ukaže na neophodnost izbora čistijih vidova saobraćaja i podsticanja korišćenja bicikla kao ekološki prihvatljivog prevoznog sredstva.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments