Foto: nsuzivo.rs
Gradski Sportski savez Novog Sada organizovao je svečanost na kojoj su izabrani najbolji sportista, sportiskinja, muška i ženska ekipa, kao i klub u celini. Isto tako i najbolji sportista u kategoriji osoba sa invaliditetom, najbolji trener, juniorka i junior.

Najveću finansisjsku podršku sportisti imaju od Grada Novog Sada, a gradski sekretarijat za sport i omladinu je pokrovitelj današnjeg događaja.

-U Gradskoj kući raspored je poprilično postao tesan kada smo počeli da stičemo naviku sportskih priznanja, tako što smo pored svih ostalih stvari dočekali i predstavili javnosti sportiste u svečanoj sali Gradske kuće. Ne kao političku promociju, več kao njihovu, promociju pravih vrednosti koja treba da se posebno ističu, da budu popularne među mladima koji će biti kompas među najmlađima – rekao je Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Foto: nsuzivo.rs

Organizator i domaćin proglašenja najboljih sportista u 2021. godini Mićo Radanović, predsednik Sportskog saveza grada Novog Sada, ističe da je ove godine komisija za dodelu priznanja bila na slatkim mukama.

-Ovo je 47 put da se dodeljuju priznanja za najbolje sportiste Grada Novog Sada, a priznajem da je ove godine komisija za dodelu priznanja imala težak zadatak pošto su Novosadski sportisiti ostvarili veliki broj medalja. Moram da kažem da je Novi Sad ne samo grad kuluter već i grad sporta za šta su zaslužni naši sportisti – rekao je Radanović.

Gradski Sportski savez ove godine prvi put je dodelio dva priznanja za vrhunsko dostignjuće.

Prvo vrhunsko priznanje je dodeljeno za Basketaše Limana 3×3, koji su godinu završili kao najboja ekipa na svetu, a na poslednjem Masters turniru osvojili prvo mesto. Drugo vrhunsko priznanje dobile su džudistkinje novosadskog kluba “Slavija”, koju su nedavno na klubskom prvenstu Evrope u Parizu osvojile bronzanu medalju.

Prvo specijano priznanje Gradskog sportskog saveza Novog Sada dodeljeno je kik bokseru Nikoli Todoroviću, dok je drugo priznanje pripalo stonoteniserkama Novog Sada, Tijani Jokić, Radmili Tominjak i Aneti Maksuti koje su i državne prvakinje.

Specijano priznanje pripalo je i Atletskom klubu “Vojvodina“, koji je obeležio sto godina postojanja, dok je naša najuspešnija atletičarka svih vremena Ivna Vuleta već 16 godina član kluba i veliki uzor mladima. Atletskom klubu Specijanlo priznanje uručio je Ognjen Cvetićanin.

Specijalno posthumno priznanje dodenjeno je i Vladimiru Šiški, koji je bio i predsednik Gradskog sportskog saveza Novog Sada koji je prošle godine učestvovao i organizovao dodelu nagrada najboljim novosadskim sportistima. Nagradu je primio njegov sin.

Za najboljeg sportisitu 2021. godine kod sportista sa invaliditeton proglešena je aktuelna Svetska i Evropska prvakinja stonoteniserka Borislava Perić Ranković.

Foto: nsuzivo.rs

U konkurenciji juniorki priznanje je dobila Marija Kolarević iz Streljačke družine “Novi Sad”. Golman, Petar Pajković iz vaterpolo kluba “Vojvodina” dobio je priznanje za najboljeg sportistu juniora u Novom Sadu.

U kategoriji ženskih ekipa najbolje su bile vaterpolistkinje kluba “Vojvodina“, a u muskoj ekipi nagrada je pripala rukometnom klubu “Vojvodina”.

Priznanje za najbolji klub u celini pripalo je odbojkaškom klubu “Vojvodina” koji je osvojio šampionsku titulu i jedini u Srbiji koji je imao takmičarske ekipe u svim kategorijama. Nagradu predtsvniku odbojkaškog kluba predao je Dane Basta, pokrajinski sekretar za sport i omladinu.

Nagrada za najbolji novosadskog trenera pripala je Borisu Rojeviću, treneru rukometaša Vojvodine.

Ivani Vuleta pripala je nadraga za najbolju sportiskinju za 2021. godinu, nagradu je umesto Ivene primio Dušan Radojčić, predsednik Atletskog kluba “Vojvodina”, dok je nagrada za najboljeg sportistu pripala basketašu Dušanu Bulutu.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments