Foto: Pavle Pejić/nsuzivo.rs
Manifestacija dodele plaketa za jubilarnih 50, 40, 30 i 20 godina od ostvarenog vrhunskog rezultata na Olimpijskim igrama, svetskim i evropskim prvenstvima održana je danas na Spensu, u prisustvu najviših gradskih zvaničnika a u organizaciji Asocijacije sportskih veterana Novog Sada.

Gradonačelnik Miloš Vučević istakao je da imamo čime da se ponosimo kada je u pitanju sport u Novom Sadu. Ove godine obeležavamo značajne godišnjice, poput veka trajanja rvanja u našem gradu i stogodišnjice postojanja Atletskog kluba „Vojvodina“.

Foto:nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Naši sportski veterani na najbolji način objedinjuju znanja i iskustva i zahvalni smo na tome što jedna plejada šampiona, koja je godinama pronosila slavu našeg grada i države po svetu, mlađim naraštajima prenosi znanja i uči ih iz svog bogatog iskustva. Želimo da vidimo naše asove kako daju doprinos zajendici i od njih očekujemo dalje aktivno učešće u sportu. Ponosni smo na novosadske sportske legende i imamo u planu da se napravi olimpijska česma u parku kod Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, gde bi se nalazila napisana imena svih osvajača olimpijskih medalja sa teritorije grada – rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević kojem je tom prilikom uručena Plaketa za poseban doprinos radu Asocijacije i afirmaciji novosadskog sporta.

Predsednik Skupštine Asocijacije sportskih veterana Novog Sada Slavko Obadov se zahvalio gradonačelniku na podršci i naglasio da su sportisti koji danas primaju visoka priznanja ljudi koji su veliki deo svog života uložili u osvajanje izuzetnih sportskih rezultata.

Foto: nsuzivo.rs/Pavle Pejić

– Oni su proslavili i naš sport i državu u svim krajevima sveta. Zadovoljstvo nam je što će u narednim godinama nići park koji će se naslanjati na SPENS, tzv. Olimpijski park koji u svetu postoji u mnogim gradovima. Time se odaje počast onima koji su osvojili olimpijske medalje, a mislim da su novosadski sportisti to zaslužili – istakao je Obadov.

Nakon uručenja plaketa i zahvalnica, gradonačelnik je prisustvovao i svečanom otvaranju Kuće sportskih legendi Novog Sada, koja se nalazi u prizemlju SPENS-a u Južnoj ulici, kod ulaza u klizalište. Ona će služiti za rad na projektima, za istraživačke aktivnosti iz istorije novosadskog sporta, za susrete sa razredima učenika osnovnih i srednjih škola, sa istaknutim sportistima i veteranima, prikazivanje dokumentarnih sportskih filmova i zapisa i drugo.

nsuzivo.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments