Foto: Justin Setterfield/Getty Images

Novak Đoković je od momenta deportacije iz Australije stalno u žiži javnosti, naročito zbog toga što na brojnim turnirima nema pravo igranja. Sada su osvanule nove vesti koji i nisu dobre po njega.

Naime, njegov glavni sponzor “Lakost”, čiju opremu nosi na svakom meču na grudima, razmišlja o prekidu saradnje!

prema pisanju švajcarskog novinara Bendžamina Vajmana za sajt “Lucerner Cajtung”, odlučeno je da “krokodil” završi ugovor sa srpskim teniserom.

– Godinama je Lakost u vlasništvu grupacije Maus Freres koja se nalazi u Ženevi. Lakost predstavlja tenis, a osnovana je 1933. godine od strane bivšeg Francuskog tenisera Lakoste. Od 2017. godine rival Rodžera Federera Novak Đoković je ambasador ovog kultnog brenda, a sada on ima ugovor do 2025. godine vredan 9.000.000 dolara godišnje – navodi se i dodaje:

– Partnerstvo sa Đokovićem nije donelo ništa dobro u skorije vreme. Bivši svetski broj 1 je ređao negativne naslove zbog odbijanja da se vakciniše i imigracionog statusa u Australiji. Za sada bi Maus Freres verovatno volela da se osloni na neko novo lice u reklamama – preneo je “B92”.

Zanimljivo da je “Lakost”, prema navodima, kao “zamenu” su pronašli čuvenu Venus Vilijams.

Foto: Getty Images

– Kompanija je već objavila da će sedmostruka grend slem šampionka Venus Vilijams biti nova ambasadorka. Naveli su da je ona jedna od najinspirativnijih žena u sportu i uvek se borila za jednakost – navodi se u tekstu.

Podsetimo Novak je prekinuo saradnju sa “Pežoom”.

blic.rs

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments