Foto: breakinglatest.news

Doktorka iz Toronta, Ajše Katib, bila je na iskušenju prošli mesec kad je usred interkontinentalnog leta u avionu Katar Ervejza čula poziv stjuardese koja je pitala da li ima lekara, prenose mediji.

Katib se spremno javila te su je poslali u zadnji deo aviona, gde je mlada žena bila usred trudova na putu iz Dohe do Entebeu u Ugandi.

Zahvaljujući pomoći dr Katib rođena je zdrava devojčica i dobila je ime Ajša, a dodato joj je i ime Miracle (Čudo).

– Kad sam stigla do zadnjeg dela kabine aviona i ugledala gomilu ljudi okupljenih oko nekoga kome je potrebna pomoć, najpre sam pomislila da je reč o srčanom udaru ili sličnoj situaciji. Ali kad sam se približila ugledala sam ženu koja se upravo porađala. Čim je dete rođeno snažno je zaplakalo. Devojčica je bila stabilno, a i njena majka. Potom sam je predala pedijatru koji je obavio detaljniji pregled novorođenčeta. Ali, najveće je iznenađenje usledilo kad sam shvatila da će majka devojčicu nazvati po meni. To me je ganulo pa sam svojoj tek rođenoj imenjakinji odlučila pokloniti zlatni lančić s imenom Ajša ispisanim na arapskom koji sam nosila oko vrata. Pomislila sam kako će imati malu uspomenu na lekarku koja je pomogla da dođe na svet na visini od 10.500 m, dok je avion nadletao Nil- istakla je doktorka.

Foto: Twitter

Porođaj se dogodio 7. decembra, ali dr Katib je bila prezauzeta poslom i lečenjem pacijenata zaraženih koronavirusom u Torontu pa je fotografije na društvenim mrežama podelila prošle nedelje.

nsuzivo.rs

 

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments