Foto: Grad Novi Sad

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin primio je danas, u Gradskoj kući, predstavnike Asocijacije sportskih veterana Novog Sada i Društva sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba koji u periodu od 13. do 15. maja borave u Novom Sadu.

Poželevši dobrodošlicu u Novi Sad gostima iz Zagreba, Ognjen Cvjetićanin je izrazio zadovoljstvo zbog prijateljstva i saradnje srodnih udruženja i istakao da će Grad Novi Sad uvek biti tu da podrži njihove inicijative.

– Drago mi je svaki put kada nas posete ljudi koji su veliki deo svog života uložili u osvajanje izuzetnih sportskih rezultata. Zahvalni smo našim sportskim veteranima na tome što i nakon svojih blistavih karijera, u okviru kojih su pronosili slavu našeg grada i države po svetu, nastavljaju aktivno da daju doprinos zajedici i sportu, prenoseći svoje znanje i iskustvo na mlađe generacije. Još je veće zadovoljstvo videti da uspostvljaju veze sa sportskim legendama Zagreba i ja verujem da će njihovo prijateljstvo i saradnja biti dugoročni i plodotvorni. Ja im želim prijatan boravak u Novom Sadu, a na podršku Grada uvek mogu da računaju – izjavio je Ognjen Cvjetićanin.

U ime Asocijacije sportskih veterana Novog Sada prisutnima se obratio dr Jovan Pejčić i tom prilikom istakao da Grad prepoznaje značaj sportskih veterana koji su ispisali istoriju novosadskog sporta i izrazio zadovoljstvo zbog prijateljstva i saradnje tog udruženja sa Društvom sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba.

– Danas se mnogo govori o mostovima prijateljstva koji spajaju ljude, a mi vrhunski sportisti smo te mostove izgradili još pre 40, 50 godina, na sportskim borilištima i sada ih sa velikim zadovoljstvom održavamo i negujemo. Time želimo da pošaljemo poruku mlađim generacijama kako je sport nešto što nas, na viteškim principima trajno povezuje – rekao je dr Jovan Pejčić.

Jedan od osnivača Društva sportaša veterana i rekreativaca, bivši vrhunski džudista Neven Šavora se zahvalio na gostoprimstvu i pozvao novosadske veterane da uzvrate posetom u Zagreb.

– Naše društvo postoji nešto duže od novosadskog, već deset godina i mi smo otvoreni za druženje, za saradnju i spremni da im prenesemo svoja dosadašnja iskustva u realizaciji projekata. Drago mi je što smo u Novom Sadu i želim da pohvali gradsku upravu koja za sport odvaja više od tri posto ukupnog budžeta, jer je to investicija koja ima višestruke benefite po celokupno društvo– istakao je Neven Šavora.

Asocijacija sportskih veterana Novog Sada i Društvo sportaša veterana i rekreativaca iz Zagreba juče su u Prostoru sportskih legendi Novog Sada potpisali Protokol o saradnji i prijateljstvu koji će između ostalog omogućiti pokretanje projekata i zajedničko učestvovanje na konkursima. U nastavku posete planiran je i odlazak u Beograd gde će im domaćin biti predsednik Olimpijskog komiteta Božidar Maljković.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments